dec 082006
 

pastagarnalencitroen

Foto van Flickr

Even een snel en heerlijk pastaatje vandaag. Voor vier personen ongeveer 350 gram pasta koken. In de laatste vijf minuten doe je er 200 gram groene asperges bij. Die heb je eerst in stukjes gesneden. De topjes houden we even apart want die doen we bij de garnalen. Ondertussen smelt je een flinke dot roomboter in een pan samen met twee eetlepels olijfolie. Smoor daarin de rasp van 1 citroen alsmede het sap van die citroen en 300 gram grote garnalen tot ze roze zijn en tegelijk dus de topjes van de asperges. Na 3-4 minuutjes de pasta/asperges afgieten en bij de garnalen doen. Flink wat verse zwarte peper en verse dille. Een mooie droge witte wijn erbij.

Variatie: In plaats van asperges neem je 200 gram sperzieboontjes in stukjes of 200 gram doperwtjes. Die laatste kun je in de boter/olie smoren en dan na 2 minuutjes de garnalen erbij. Op de foto zie je ongepelde garnalen maar uiteraard kun je gepelde garnalen nemen. Rauwe zijn wel lekkerder dan gekookte. Kies je toch voor gekookte dan hooguit een minuutje verwarmen anders worden ze taai.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*