jul 292009
 

Geitenkaas

Enig idee wat dit is? Deze foto nam ik ooit op een markt in Parijs. Het zijn geitenkaasjes. Voor deze pasta met knoflook en geitenkaas kun je echter beter van die witte, zachte geitenkaas zonder korst nemen. Maar wel eentje met een pittige smaak.
Ik maak hem voor twee personen en begin dus met 200 gram pasta naar keuze.
Dan zo’n 10 tot 15 knoflookteentjes pellen en in de lengte in vieren snijden. In een kleine pan met dikke bodem doe je wat olie en smoor je de knoflook tot ze heel zacht is. Niet bruin laten worden maar héél zacht smoren. Toch al snel zo’n 30 tot 40 minuten.
Daarna doe ik er een potje crème fraîche (125 ml) bij en 100/125/150 gram geitenkaas in brokjes. Als de saus te dik is doe ik er nog wat room in.
Eerst de pasta op de borden, dan flink strooien met verse parmezaan en dan een flinke lepel saus (of twee) erover.
Daarbij rijpe tomaten in plakken met basilicum. Geen mozzarella want het is zo al erg genoeg.
Deze pasta maak ik als ik pis- en pisnijdig ben. Ben je ook weleens pisnijdig? Moet je deze echt eens proberen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  8 reacties aan “Pasta met knoflook en geitenkaas”

 1. Die kaasjes zijn zálig!
  Wil nu wel gelijk weer naar de markt in Duinkerken, daar hebben ze ze óók.
  Ga dus binnenkort die pasta toch eens proberen mét……….

 2. Klinkt heerlijk en ga ik zeker een keer proberen. Maar wat…. kalmeert het smoren van de knoflook of.. frustreer je het onderwerp van je nijd door zoveel knoflook te gebruiken?

 3. @Anna. Het is gewoon hartstikke slecht. Veel vet en weinig gezondheid. En dat is ontzettend goed bij pisnijdig zijn. Je kunt ook naar de snackbar gaan. Is eigenlijk hetzelfde maar veel minder lekker. 😉

 4. Crème fraîche laat ik vaak achterwege omdat het de smaak afzwakt en het de pasta-maaltijd te zwaar maakt. In de echte Italiaanse keuken word zeer weinig met crème fraîche gewerkt, het is een typisch Nederlands modeverschijnsel.

 5. Hallo Cornette,

  Ik zie dat dit recept voor twee personen is. Vereist dat dat je disgenoot ook pisnijdig moet zijn om het te waarderen?
  Mij lijkt het gerecht te lekker om te wachten tot ik pisnijdig ben dus vandaag of morgen ga ik het maken in wat voor stemming ik ook ben.
  Ik heb een paaar weken geleden trouwens die risottotaart gemaakt waarvan het recept op jouw site staat.
  Heerlijk was hij!

 6. @Theo. De bedoeling van dit gerecht is niet om een echt Italiaanse maaltijd op tafel te zetten. Dit is een variant op junkfood. Te eten bij stress.
  @Alice. Ook heerlijk als je in een goed humeur bent. Maar dan moet je voor jezelf natuurlijk wel kunnen verantwoorden dat je niet zo gezond eet. Dat is bij pisnijdig zijn toch makkelijker. 😉

 7. mm, geitenkaas smaakt altijd!

 8. Lekker! Maar pasta, olijfolie, knoflook, geitenkaas, crème fraîche eventueel, tomaten, basilicum. Dat is toch helemaal niet zo ongezond toch!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*