jul 242005
 

Pepperonitaart

Je kunt deze taart met pepperoni maken maar net zo goed met chorizo of wat mij betreft met pittige salami of ham. Kwestie van smaak. Bodems van bladerdeeg worden vaak “voorgebakken” omdat ze anders niet helemaal gaar worden. Ik heb die ervaring niet omdat ik over het algemeen de oven wat lager zet dan in het recept en de taart wat langer bak. Bekleed een vlaaivorm met bladerdeeg en zet in de koelkast. Bak 450 gram uien in dunne ringen gesneden en doe daar een paar uitgeknepen knoflooktenen bij. Uien een beetje gaar bakken maar niet te bruin. Even laten afkoelen. Verdeel de uien over het bladerdeeg. Ondertussen heb je twee blikken tomaten goed laten uitlekken en die snij je in grove stukken. Leg de tomatenstukken op de uien en strooi daar wat gedroogde oregano overheen. Dan de pepperoni/chorizo/salami etc. Zijn de plakjes groot snij ze dan eerst in wat kleinere stukken. Zo’n 50 gram is eigenlijk voldoende maar dat moet je natuurlijk wel zelf bepalen. Strooi er 75 gram heel pittige geraspte kaas over en versier de taart met zwarte olijven en ansjovis. Op 200 graden in de oven en liefst 40 minuten. Wel het bruin worden in de gaten houden. Als dat te hard gaat leg je er een vel aluminiumfolie los overheen. Het originele recept zegt oven op 220 graden en 25-30 minuten. Kwestie van uitproberen in je eigen oven. De ene oven gaart een taart beter dan de andere. Ik hou in ieder geval mijn eigen temperatuur en tijd aan.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Pepperonitaart”

  1. augh.
    ik hou van hartig en taart en nu ga ik dus echt een keer maken. Wina Born kan wel stoppen wat mij betreft.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*