dec 292006
 

Deze moet even tussendoor. Schaamteloos gepikt van Appie. Ik heb hem al een aantal keren gemaakt en het is altijd weer een succes. Vriendin had het recept nodig voor Oudejaarsavond dus vandaar dat jullie hem nu terugvinden op deze weblog.
Pakje van 50 gram nasimix (Conimex) wellen in heet water. Oven op 200 graden (elektrische oven). Hartige taartendeeg (5 plakjes) laten ontdooien. In braadpan olie verhitten en 500 gram rundergehakt rul bakken. Een zak van 400 gram Chinese roerbakmix (of 400 gram nasi- of bami groente naar keuze) door gehakt scheppen en 3 min. meebakken. Gewelde nasimix erbij. Vier eieren loskloppen met 125 ml room. Gehakt/groentemengsel even laten afkoelen en dan het ei/roommengsel erdoor scheppen. Nu kom je in het stadium dat je denkt: “dit kan nooit goed gaan, wat een natte zooi.” Gewoon doorzetten want het gaat goed. Vorm bekleden met deeg. Gehaktmengsel in deeg scheppen en aan bovenkant gladstrijken. Taart in midden van oven in 30 min. goudbruin bakken. Ik doe er soms ook nog een eetlepel (of twee) seroendeng door.
Ook als maaltijdtaart zeer geschikt.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  14 reacties aan “Pittige gehakttaart”

 1. Ik ga zometeen de spruitjestaart van Appie maken… yek, zei een mevrouw in de winkel spontaan. Ik? Ik ben dol op spruitjes. 🙂

 2. wat voor room moet ik gebruiken, creme fraiche of slagroom

 3. @Sylvia.
  Slagroom. Ongeklopt uiteraard.

 4. Ben van plan om deze taart vandaag te gaan maken. Lijkt me heerlijk! Alleen zou ik nog willen weten in welke vorm je zoiets bakt en hoe groot die vorm moet zijn. En dan maar hopen dat het lukt 🙂

 5. @Madelon. In een ronde vlaaivorm. Liefst een metalen met een dunne bodem.
  Heb je een stenen vorm dan iets onder het midden van de oven zetten om de bodem beter gaar te laten worden.
  Deze kan echt niet mislukken. 😉

 6. Dank voor de supersnelle reactie! Ik ga meteen boodschappen doen en ook de ingrediënten voor morgen inslaan want dan staan de Chinese spareribs op ’t menu.
  Wat heerlijk deze site. Ik hoef even niet zo te piekeren over het avondeten. De laatste tijd mis ik een beetje de inspiratie en ook het plezier in het koken. Ik ben heel blij met deze hulp.
  Tijdens het rondneuzen kwam ik het “Ouderwetse Huzarensaaladerecept” tegen. Vond ik bijzonder. Het betreffende kookboek ligt hier naast me. Mijn oma kookte de recepten uit dit boek en heeft het mij gegeven. Ik ben bij mijn oma opgegroeid en herinner me de heerlijke maaltijden goed. Leuk om daar op deze manier iets over te lezen.

 7. Wow! We vonden het allemaal zeer geslaagd en heel lekker. Makkelijk te maken, zelfs voor mij. M’n eerste hartige taart was yammie!!
  Leuk recept voor de zaterdag.

 8. Ik doe iets verkeerd, want bij mij blijft het een natte zooi. 🙁
  Ik heb al geprobeerd om te taart op een iets hogere temperatuur te bakken maar het bleef een natte zooi en het deeg brandde aan.
  Suggesties?

 9. @Lotte. Je zou het gehakt/groentemengsel wat kunnen afgieten als er veel vocht inzit. Wellicht kwam er veel vocht uit het gehakt? De oven zeker niet hoger zetten. Ik denk dat het gehakt/groentemengsel te nat is geweest. Dat kan aan het vlees maar ook aan de groente liggen. Afgieten proberen!

 10. Joepie mijn eerste hartige taart is gelukt!!
  Het recept was duidelijk en het resultaat super!!
  Bedankt en nu gauw wat meer recepten op doen op deze site. (opgeslagen onder favoriet) haha

  groetjes Jolien

 11. kan ik de taart ook een dag ven te voren maken en bij een buffet zetten

 12. kan ik de taart ook een dag van te voren maken en bij een buffet zetten

 13. @tineke. Dat kan. Maar haal hem dan op de dag zelf wel bijtijds uit de koelkast.

 14. De ingrediënten staan op het boodschappenlijstje. Ga ik me morgen aan de taart wagen 🙂

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*