jul 192005
 

Rijst met kip

Vanmiddag voor het eerst naar de sportschool (met zwembad en sauna) dus niet zo vroeg thuis en dan geen zin meer om nog lang in de keuken te staan. In zo’n geval wil ik graag iets dat even in de oven staat zodat ik een beetje rustig bij kan komen voor we gaan eten. Een ovenschotel dus. Voor dit gerecht heb je een pan nodig die van het vuur af de oven in kan. De Creusetpannen met zo’n zwarte knop aan het deksel kunnen tot 190 graden de oven in maar dat is in dit geval wel net op het randje. Neem liever geen risico. Hoeveelheden zijn voor vier personen. Oven op 190 graden en twee uien fijnsnijden, alsmede 200 gram magere spekblokjes (gerookt mag) en 2 kipfilets in kleine stukjes. Verhit wat olie samen met boter in de pan en begin met de ui en het spek. Na zo’n 5 minuten doe je de kip erbij en goed rondom laten kleuren. 300 gram witte rijst erin en een minuutje goed omscheppen. Dan komt het grote geheim. Voeg een pot pittige kant en klare pastasaus van zo’n 330/350 gram toe en 600 ml water.
Aan de kook brengen en 30 tot 35 minuten in de oven zetten. Vlak voor het opdienen een hand fijngesneden peterselie erdoor en erbij eten we een knapperige rauwkostsalade. Een gezonde dag !

p.s. Het spek mag je natuurlijk altijd vervangen door magere ham. Doe er in dat geval een beetje zout bij naar behoefte.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Pittige rijst/kip uit de oven”

  1. Dat klinkt lekker! (En helemaal veilig voor Nanos die géén paprika of aubergine kan eten. Alleen even goed het etiket van de suas in de gaten houden. 🙂 )

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*