jan 082014
 

taartnathalie1

taartnathalie2

Recept en foto’s gekregen van Nathalie van Patisseriewereld.  Wij boffen met zo’n Patissier in ons dorp. Workshops, kinderfeestjes, bonbons, ijs, taarten en prachtig suikerwerk en ook nog heerlijk koken! Ze draait er allemaal haar hand niet voor om.

Wat mij opviel toen ik de foto’s zag is dat hier niet moeilijk gedaan wordt om de vorm tot op de centimeter nauwkeurig te beplakken met bladerdeeg. Welnee, gewoon die plakjes beetje creatief in de vorm en in het midden een beetje aan elkaar en verder niet zo moeilijk doen. Ik vind het een fijn plan. Maar ook de vulling van deze creatieve hartige taart is bijzonder.
Eerst het bladerdeeg in de vorm. Hier en daar zo’n puntje dat erbovenuit steekt staat nog leuk ook. Dan 100 gram kipfilet (gekookte voor op de boterham) in reepjes snijden en samen met 4 tomaatjes in partjes erop. Daar gaat een flinke hand verse spinazie overheen en wat fijngesneden rozemarijn en …… dadels in stukjes! Dan goed peper en zout erover.  Ondertussen fruit je een fijngesneden uitje met wat knoflook en als die bruin worden mag er 150 ml slagroom bij. Als dat warm is doe je er wat geitenkaas door en laat dat smelten. Scheutje honing erin en de saus over de taart verdelen. In het midden van de oven op 180/200 graden. Na ongeveer 30 minuten is het smullen geblazen.

Variaties: Kipfilet vervangen door ham of salami. Of verse kipfilet in kleine stukjes eerst roerbakken. Minder zoet maken? Dan de dadels vervangen door champignons die even in de boter gesmoord zijn en de honing weglaten uit de saus. Uiteraard kun je ook andere kaassoorten gebruiken.

Veel smulfoto’s van overheerlijke zoetigheden op het Facebookaccount van Patisseriewereld

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*