dec 132009
 

Restaurant Amuse Dordrecht
.

Op uitnodiging van hervonden vrienden brachten wij een avondje door bij Restaurant Amuse in Dordrecht.
Normaal gesproken gaat Restaurant Amuse om 17.00 uur open maar op dagen dat er kerstmarkt is (en dat was er) ontsluiten de deuren zich om 11.00 uur ’s ochtends. En dat is nogal een verschil want vanaf 11.00 uur liep het ook storm en moest bediening en keuken volop en onafgebroken in de benen.
Om dan in de avond nog altijd vrolijk, fris en gezellig dezelfde kwaliteit op tafel te zetten vereist een boel vakmanschap. Het was ook niet makkelijk. Dat gaven ze wel toe maar het lukte zeker.
Met z’n vieren kozen wij het zeven-gangen “wereldreis” menu. Eigenwijs natuurlijk want er was een speciaal Kerstmarkt vier-gangen menu en dat zou voor de keuken wel iets simpeler geweest zijn misschien. Maar men verblikte of verbloosde niet en verwende ons de hele avond met de meest zalige amuses van formaat.
Van zalmtartaar met wasabicrème tot eend op een rosti van rode ui en nog veel meer. De zesde gang was een bordje kaas om nog vaak aan terug te denken en de laatste gang zachte peer met chocolademousse en cassissorbet met een kletskop. Niveau van koken is hoog. Op niets was ook maar een klein dingetje aan te merken. Alles even mooi en heerlijk.
En ook is het gezellig zitten bij Amuse. Warm ingericht, fijne stoelen en tafels niet te klein.
Petje af!
Reserveren noodzakelijk.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Restaurant Amuse in Dordrecht”

  1. En nu ook aan Amuse vertellen? Wat een mooi woord is dat: “hervonden” en wat fijn is dat om te zijn.

  2. Nou, ik ben blogs weer aan het hervinden. Fijn om dan over zo’n avond te lezen. Dordrecht is niet meteen makkelijk voor een avondje lekker eten…

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*