mei 032009
 

Restaurant Vlaanderen te Delft

“Maar er zijn hele goede restaurants in Delft” zei vriend PdeB en hij nam ons mee naar Café Diner Vlaanderen. Nou, dat was goed toeven daar in de overdekte tuin. Licht en gezellig. Wil je donker en romantisch zitten dan blijf je in het voorstuk van het Café. Maar, zoals gezegd, wij zaten in de (nu nog overdekte) tuin want op het terras aan de voorkant vonden wij het nog iets te koud.
Een niet al te grote menukaart en dat is vrijwel altijd een goed teken. Een geweldig seizoensmenu en dagmenu maken dat er voldoende keus is voor echte lekkerbekken. En dat zijn we dus dat kwam goed uit.
De Mannen namen het seizoensmenu zonder wijzigingen en ik wilde graag het dessert ruilen voor de kaasplank want die laat ik mij nimmer ontgaan. Geen enkel probleem.
Zo kregen wij een glaasje koude avocado/komkommersoep, een coquille op een glaasje bloody mary schuim en stukje half rauwe tonijn in een korstje van sesam/peper. Met een stuk heerlijk brood met olijfolie en olijven erbij begon het al goed. Wat een traktatie!
Hoofdgerecht drie soorten lamsvlees waarvan eentje op een bedje verse spinazie en een stukje aardappeltaart.
Wat De Mannen hadden aan dessert is mij ontgaan. Het was vast geweldig maar ik had even al mijn aandacht nodig voor het kaasdessert. Drie soorten kaas (de uitstekende bediening wist moeiteloos op te sommen welke soorten het waren) met twee stukken warm en zeer vers bruin rozijnenbrood en een lepel appelstroop. Volgens mij waren het Spaanse soorten kaas maar ook dat is me ontschoten. De combinatie van de kazen met het brood en de appelstroop waren fenomenaal. Doe mij dat voortaan iedere dag en je hoort me niet meer.
Waar kom je dat nog tegen dat echt alles klopt? Versheid, kookkunst, bediening, wijn (een mooie Tavel en lokatie vormen samen een restaurant waar we zeker terug zullen komen.
Chapeau!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Restaurant Vlaanderen in Delft”

  1. Oh gelukkig dat deze wel goed uitpakte!

    Lief en ik hebben er een jaar of 4 geleden heerlijk gegeten, inderdaad in de tuin. Alleen het personeel had toen al aardg wat ‘toeristen’ gezien en in bedienen niet zoveel zin. Maar het eten is prima en zo’n binnentuin zou ik hier in Amsterdam ook wel willen 🙂

    oja, appelstroop & kaas! Lekker!

    Groeten Rietje

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*