jul 222005
 

Risotto met champignons en pancetta

Risotto maken is een kwestie van geduld en verder niks. Voor deze risotto gebruik je mooie kastanjechampignons en pancetta. Kun je dat niet krijgen dan zijn kleine blokjes mager gerookt spek ook heel erg lekker. Verwarm in een aparte pan 1,5 liter kippenbouillon. Fruit 1 fijngesneden ui in een dikke eetlepel roomboter en vooral niet te hoog dat vuur. Lekker langzaam. 250 gram schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons en fijngesneden pancetta of spekblokjes erbij. Rustig even om blijven roeren en vervolgens 400 gram risottorijst omscheppen erin. Nu is het een kwestie van niet te snel verder actie ondernemen. De rijst mag niet bruin worden maar heb vooral even geduld. Dan doen we er een glas witte wijn bij en laten dat rustig even verdampen in de rijst. Pas daarna gaat er soeplepel voor soeplepel de bouillon bij. Steeds wachten tot de bouillon helemaal door de rijst is opgenomen voor je de volgende lepel erbij smijt. Je staat zeker zo’n 20 minuten te roeren voor alle bouillon op is. Als allerlaatste doen we een paar eetlepels heel fijngesneden verse peterselie erdoor en een dikke hand parmezaan en …… een klontje boter. Even omroeren nog en in grote kommen serveren met nog een schaaltje vers geraspte parmezaan voor de liefhebbers.
Dit recept is overigens van Valentina Harris die heel wat kookboeken geschreven heeft en bij wie je kookcursussen kunt volgen.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Risotto met champignons en pancetta”

  1. Aaaaaah…. mmmmmmm…. deze doe ik volgend weekend… nu moeten we eerst de ijskast leegeten, want grote omwisseltruc. Daarna vertrekt man naar de Alpen en als Alpenweduwe heb ik recht op elke dag risotto!
    Dank je!

  2. Gemaakt deze vanavond!! Geweldig lekker!!

  3. molto bueno als je dat zo schrijft. Erg lekker dus en helemaal voor mij want vrouw en kinderen houden niet van rijst

  4. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  5. ik ben chris en vind dit heeeeeeeeeeeeeeeel lekker : – )

  6. En een handje verse spinazie erdoor!! Hmmmmm

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*