aug 122005
 

Deze risotto is bij uitstek geschikt als bijgerecht bij gegrilde tonijn, zalm of sardines en uiteraard bij grote gegrilde gamba’s. Vandaar de foto waarvan je in eerste instantie denkt dat het een foutje is. Maar nee! Verse tijm is een must en er is een simpele manier om de blaadjes van de takjes te halen. Om dat te kunnen doen doe je de takjes die je nodig hebt in een plastic zakje en dan in de vriezer. Als de takjes bevroren zijn (dat gaat snel) dan wrijf je het plastic zakje tussen je handen en schud je vervolgens de tijmblaadjes er zo uit.

Let op de hoeveelheden want dit recept is voor zes personen. Verhit 1,5 liter groentebouillon en hou het heet. Smoor 1 fijgehakte ui en 2 tenen knoflook in olie en een eetlepel boter. Na 5 minuten 400 gram risottorijst erbij en 3 eetlepels versgehakte tijmblaadjes of 10 hele takjes (dan moet je later de takjes eruit vissen). Op een heel zacht vuur soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij en steeds roeren tot de bouillon is opgenomen. Na 20 tot 25 minuten ben je door de bouillon heen en is de rijst gaar en romig. Waarschijnlijk hou je ook wel wat bouillon over. Pan van het vuur en 1 flinke eetlepel heel fijngeraspte citroenschil erbij en het sap van een halve citroen, alsmede een eetlepel boter en 150 gram versgemalen parmezaan.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Risotto met citroen en tijm”

  1. zucht… morgen dan maar…

  2. geen foto, wel verslag… in één woord: h e e r l ij k!

  3. Dit is een heeeeerlijk recept, zeker bij warme dagen 😉

  4. Alsje de tijm in de vriezer legt, rol je zo de blaadjes van de takjes!
    Succes

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*