aug 122005
 

risotto4

Deze risotto is bij uitstek geschikt als bijgerecht bij gegrilde tonijn, zalm of kip en uiteraard bij grote gegrilde gamba’s. Vandaar de foto waarvan je in eerste instantie denkt dat het een foutje is. Maar nee! Verse tijm is een must en wat is dat toch altijd een gepiel met die blaadjes want die harde stokjes wil je er niet in. Maar die stokjes kun je er ook later uitvissen.

Let op de hoeveelheden want dit recept is voor zes personen. Verhit 1,5 liter groentebouillon en hou het heet. Smoor 1 fijgehakte ui en 2 tenen knoflook in olie en een eetlepel boter. Na 5 minuten 440 gram risottorijst erbij en 3 eetlepels versgehakte tijmblaadjes of 10 hele takjes. Op een heel zacht vuur soeplepel voor soeplepel de bouillon erbij en steeds roeren tot de bouillon is opgenomen. Na 20 tot 25 minuten ben je door de bouillon heen en is de rijst gaar en romig. Pan van het vuur en 1 flinke eetlepel heel fijngeraspte citroenschil erbij, alsmede een eetlepel boter en 150 gram vers gemalen parmezaan.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Risotto met citroen en tijm”

  1. zucht… morgen dan maar…

  2. geen foto, wel verslag… in één woord: h e e r l ij k!

  3. Dit is een heeeeerlijk recept, zeker bij warme dagen 😉

  4. Alsje de tijm in de vriezer legt, rol je zo de blaadjes van de takjes!
    Succes

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*