jan 062008
 

risotto parmaham
Een echte goeie risotto is altijd een beetje “nat”. Het mag vooral niet op een gewone droge rijstschotel lijken. We aten er gisteravond eentje die simpel maar erg lekker was.
Voor vier personen 350 gram risottorijst. Aangezien er ook nog twee voorafjes waren, een bijgerecht en een dessert namen wij maar 300 gram rijst. Week een paar saffraandraadjes in een paar eetlepels warm water. Zet een pan bouillon op (8 dl ofzo) tot het bijna kookt. Snij 150 gram dikke plakken parmaham in kleine blokjes.

Fruit een uitje samen met de blokjes parmaham en doe er na een paar minuutjes de rijst bij. Het eerste vocht dat in de risotto gaat is 1,5 dl droge witte wijn. Vervolgens maak je risotto zoals je risotto maakt. Dus steeds een soeplepel bouillon en halverwege de saffraan met weekwater. Na zo’n 25 tot 30 minuten gaat er 75 gram geraspte parmezaan door en een paar eetlepels boter.
En uiteraard mag er parmezaan op tafel voor de liefhebbers.
Zalig.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Risotto met parmaham”

  1. Kom maar op met die tomaten/courgetteschotel!

  2. ik wil ook meer gangen gaan invoeren als ik dit zo lees. klinkt heerlijk

  3. Had wat dikke plakken Parmaham over en vond dit recept… Perfect resultaat zonder moeite! Erg lekker!!!!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*