mei 142007
 

Kipschotel

Lekker wokken ! Voor twee personen snij je twee kipfilet in smalle reepjes. Doe ze in een kom en schep er 1 eetlepel shoarmakruiden door. Vervolgens snij je twee struiken witlof in reepjes. Een klein blikje ananas in stukjes afgieten (sap bewaren) en dan kan de wok op het vuur. Roerbak de kip een aantal minuten tot ze lekker bruin is. Witlof erbij en nog twee minuutjes wokken. Ananas erin samen met drie eetlepels van het sap. Wok het geheel nog zo’n drie minuten tot het lekker heet is.
Een groene sla erbij en wat rijst of aardappelpuree.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Roerbak kip met ananas en witlof”

  1. dit klinkt tenminste als pit. mijn gewokte paksoi met knoflook was dat veel minder.

  2. oh, lekker en simpel en ik ben helemaal dol op ananas sinds de hormoonwisseling (kan ’t niet helpen 🙂

  3. haha, ik had geen shoarmakruiden in huis. Dan maar kerrie. De verse ananas werd erg snel minder. Dus ook maar een appeltje erdoor. En waarom niet een handjevol rozijnen? oeps. van verse ananas heb je geen sap. Dan maar een lepel bloem er door en wat melk. En zo ontstond gaandeweg een heel ander recept. Dat was trouwens ook lekker. 🙂

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*