apr 012014
 

bakpapierdeksel
boteraardappels

Roomboter mag weer! Sterker nog. Roomboter is gezond. Lees de 7 redenen waarom roomboter goed voor je is. Wij kopen al heel wat jaren geen enge boters meer.  Niet in kuipjes en niet in plastic flessen. Dat is namelijk geen bakboter maar bahboter. Geen smeerboter maar smerige boter. Naast roomboter is er alleen ghee, eendevet en olie in huis.
Maar goed, dat was niet de aanleiding voor dit stukje. We doen even snel de roomboteraardappeltjes met knoflook en dan knallen we door naar het filmpje over het simpel op maat maken van bakpapier.

Aardappeltjes koken en ondertussen in een brede pan flink wat boter smelten. Niet bruin laten worden. Alleen smelten. Knoflook uit de knijper er door en vervolgens doen we er de gare afgegoten aardappeltjes in. Voorzichtig even omroeren in de warme knoflookboter en een minuutje nog het deksel op de pan zodat de boter in de aardappels kan trekken. De geur die vanaf je bord daarna je neusgaten in komt is om van te watertanden. De smaak ook trouwens.
Wij aten het met alternatieve ratatouille volgens het recept van 24 kitchen  en merkten hoe handig het is om bakpapier als deksel te gebruiken.
Ik zag DeMan het bakpapier op maat knippen en dat vond ik zo’n leuke manier dat ik dacht, filmpje!! Dan kunnen jullie het ook zien.
En wat roomboter betreft? Nooit meer andere boter kopen. Het mag weer!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Roomboteraardappeltjes met knoflook en een deksel van bakpapier”

  1. handig!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*