jul 112006
 

Roquefortflapjes

Gevulde flappen kennen we allemaal. De vraag is alleen altijd: “Wat zit erin?” Laten we er vandaag eens iets anders dan anders instoppen. Iets heel simpels met een bijzonder resultaat. De verhouding is 50 gram roquefort en 1 eetlepel crème fraîche. Of 100 gram roquefort en 2 eetlepels crème fraîche. Enzovoort, enzovoort. Voor een plakje bladerdeeg van 10 x 10 cm heb je zeker een volle eetlepel van het mengsel nodig. Prak de roquefort en crème fraîche goed door elkaar en schep het op een plakje bladerdeeg. Maak de randen nat en vouw de plak dubbel. Zorg dat de randen goed op elkaar zitten (aandrukken met een vork). Prik een klein gaatje bovenin en bestrijk ze met eidooier. Oven op 200 graden en zo’n 15 tot 20 minuten erin tot de goudbruin zijn. Heerlijk als snack maar spectaculair als voorafje op een bedje van verse spinazie met kleine blokjes peer en walnoot.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Roquefort in bladerdeeg”

  1. Helaas, roquefort past even niet in mijn dieet, maar dit recept is me verder op het lijf geschreven, zodat ik het opsla en absoluut nog eens ga gebruiken!
    Dank je!

  2. lekker

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*