aug 122014
 
Foto van Flickr

Foto van Flickr

Mango en kip is een fijne combinatie. Niet alleen in een recept als Vlees met mango maar ook in een salade. Om te voorkomen dat het een flauwe en te zoetige salade wordt is het verstandig om een keuze te maken tussen een pittige dressing of pittige kip. Eén van beide. Kijk, met een beetje geluk heb je Mango azijn van Foodelicious.  Gewoon over de sla druppelen samen met wat olie en klaar ben je. Vervolgens kies je voor pikante kipstukjes. Grillen of bakken. Mag allemaal maar wel zorgen voor een stevige smaak dus even omscheppen met een eetlepel Thaise rode curry en dan pas in de pan. Samen met de blokjes mango over de salade en het kan op tafel.

Fijn is ook om de kip minder pittig te maken. Alleen wat peper, zout en paprikapoeder voor de kip en de dressing voor de sla een bite te geven met 1 eetlepel azijn, 3 eetlepels olie, peper, zout, een teen knoflook uit de knijper en een theelepel scherpe mosterd.

In plaats van zelf kip te bakken of te grillen is ook gerookte kip heel lekker.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*