jun 232005
 

Zomersalade met walnoten

Een salade die bij alle jaargetijden past. Of het nou heel erg warm is of regenachtig en koud. Dit is een winnaar. Lekker met boerenbrood en roomboter.
Neem voor deze salade een klein potje witte bonen of van die grote flagoletbonen van Bonduelle. Snij een komkommer in kleine blokjes en hak een handje peterselie fijn. 50 gram walnoten door de helft en 100 gram blauwe kaas naar keuze alsmede wat blokjes of plakjes salami. Meng dit alles met het sap van 1 citroen, 6 eetlepels olie en 1 teen fijngehakte knoflook.
Mooie friseesla op borden schikken en daar de mix over verdelen. Zorg voor voldoende rosé of witte wijn in de koelkast want dat gaat met deze salade sneller op dan je denkt.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  5 reacties aan “Salade met walnoten, kaas en salami”

 1. nog even een vraagje cornette. Ik ken alle ingredienten. maar wat is toch boerenboter? Bij de boer ophalen of met speciale bite?

 2. Boerenroomboter koop ik op de markt bij de kaasboer. Dikke romige boter van nieuwe melk/grasoogst. Heel goed per plak in te vriezen en dus koop ik het per kilo. Net een beetje graskaas maar dan als boter.

 3. klinkt goed.
  weer een lustobject erbij…

 4. Oh help Cornette, wat weer heerlijk allemaal! Salade met walnoten, kaas en salami; of je het wíst. Gauw naar AH.
  Jij ook ‘eet smakelijk’ vanavond!

 5. O, net als in een restaurant.
  Riep stief-dochter-lief van dertien toen ze de opgemaakte borden zag.
  Knoflook weggelaten, de salami gaf genoeg smaak.
  Het was heerlijk en komt zeker vaker op tafel.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*