mei 122005
 

semifreddo

Dit smaakt veel lekkerder dan je denkt. Anders dan je denkt. Hoe dat komt weet ik niet maar misschien heeft het iets te maken met het feit dat je de aardbeien tot moes prakt.
Tenslotte is geprakte banaan ook veel lekkerder dan gewoon.
Semi-Freddo wil zeggen: halfbevroren en dat is ook belangrijk. Laat het geheel niet langer dan 2 of 3 uur in de vriezer staan. Langer kan wel maar dat wordt het toch keihard en moet je het eerst minstens halfuur laten ontdooien om het weer lekker te krijgen.
450 gram aardbeien met een vork tot prut prakken. Meng een pond (ja, een pond) mascarpone met het sap van 1 citroen en 175 gram poedersuiker. Laat je niet verleiden om gewone suiker te nemen. Poedersuiker dus.
Meng als laatste de geprutte aardbeien door de mascarpone en laat 2 tot 3 uur in de vriezer staan.
Proef en verbaas je hoe je zo simpel zoiets moois kunt maken.

 

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Semi-Freddo aardbeien”

  1. Gemaakt, maar een beetje aangepast … Bij de winkel was de mascarpone op, Monchou genomen, werkt ook. De aardbeien, er zat een pond in die doos, ook geen probleem. Poedersuiker … 175 gr kristalsuiker in de blender en dan heb je poedersuiker 🙂 Theelepel citroensap-uit-een-flesje aangevuld met rum …mmmm.
    Zoooo lekker dit :)))) Dank je Cullinette!
    Volgende keer ga ik hem proberen met kiwi’s.

  2. Ik heb m’n boodschappenlijstje aangepast hoor!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*