feb 202012
 

Smaakstof. Boekje over wijnZal ik eens een geheimpje vertellen? Ik ben dol op een mooi glas wijn. Het blijft wel tussen ons hè? Dat niet straks de hele wereld het weet.
Punt is alleen dat ik er niet zoveel verstand van heb. Dat hoeft ook niet want een goeie wijnleverancier kan je goed informeren. Maar soms zou ik er toch graag iets meer van weten en snappen. Ik lees wel boeken over wijn maar dan vooral om de leuke manier waarop ze geschreven zijn. Van de informatie over wijn zelf blijft over het algemeen weinig hangen.
Maar nu is er het boekje “Smaakstof”. Klein boekje met mooie kleurenfoto’s en zo slim opgezet dat zelfs de meest onkundige wijn-onbenul binnen de kortste keren met de nodige imponerende wijnkennis rondloopt. Op feesten en partijen kun je zomaar ineens als expert uit de hoek komen.
Het boekje heeft 4 x 25 tips. Eerst 25 tips met de meest onmisbare wijnkennis. Dan 25 x de druif en zijn karakter. Vervolgens 25 x wijn en spijs tips en als laatste 25 x klassieke wijn spijs combinaties. Het is voorzien van overduidelijke symbolen die je niet hoeft op te zoeken op een aparte pagina (zoals in een reisgids) want de symbolen zijn kleine fotootjes. Je ziet in één oogopslag waar het over gaat.
Iedere tip heeft zijn eigen pagina met vaak een mooie foto op de pagina ernaast en kleine extra tipjes in een apart kadertje onderaan. Ik heb het boekje eerst helemaal gelezen en er zeer van genoten en nu stop ik het in mijn tas.
Overal waar ik even wat tijd moet overbruggen pak ik dat mooie boekje en lees weer eens een paar pagina’s. Uiteindelijk gaat die kennis heus wel blijven hangen en tot die tijd geniet ik gewoon iedere keer weer van al die ontzettend leuke informatie.

Meer over de auteurs en het zeer betaalbare boekje op hun geweldige website Smaakstof.
Leuk om cadeau te geven samen met een fles wijn!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*