jun 272017
 

Er is een motie PvdA GroenLinks eerlijk alternatief vvd en gemeentebelangen, met dat er andere locatie moet komen en gesprek met alle onderwijsaanbieders. Dat is een meerderheid maar blijft spannend , vooral voor vvd en gemeentebelangen omdat zij coalitiepartij zijn maar we hebben hoop ik beide partijen gisteravond omgepraat...(deze info is even voor jou alleen als achtergrond)

Vrienden namen ons mee naar Hillegom. Nu zul je denken: Hillegom? Wat moet een mens in Hillegom? Dat ga ik je vertellen. Hillegom heeft een gezellige winkelstraat en regelmatig zijn er leuke activiteiten. In het voorjaar zijn er de bollenvelden in de omgeving. Aan het begin van de winkelstraat in hartje Hillegom is een restaurant met terras waar je tijdens de warmste uren van een zomerdag fijn in de schaduw kunt zitten en als het koeler is dan is het binnen ook erg gezellig. Om de hoek is een grote parkeerplaats met gratis parkeren. Waar is dat? Bij De Soete Suikerbol. Een klein restaurant gevestigd in het voormalige postkantoor van Hillegom. Je zou denken, dat is een pannenkoekenhuis. Je kunt er inderdaad heerlijke pannenkoeken eten. Maar De Soete Suikerbol is veel meer dan dat. We keken onze ogen uit op de menukaart die overigens gedrukt is als een plaatselijk krantje. Erg origineel.

Wij kozen voor de Mexicaanse pannenkoek (zie foto boven) gevuld met gekruid gehakt (van de Elsbroekerwei) en mais. Geserveerd met pittige saus, guacamole, Jalapeños en gegratineerde Soete nacho’s. De pannenkoek had een dun krokant kaaslaagje aan de buitenkant omdat de kok eerst wat kaas in de pan strooit en dan het beslag eroverheen giet. Geraffineerd en heel erg lekker. De vrienden kozen de Italiaanse pannenkoek met meegebakken champignons en rode ui, belegd met Parmaham, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaat, olijven, pesto, pijnboompitjes, rucola en balsamicodressing. Zie foto hieronder.

Italiaanse pannenkoek

Klik op de foto’s voor groter formaat

De Soete Suikerbol
Als je bij De Soete Suikerbol kiest voor bijvoorbeeld saté dan is dat niet zomaar een stukje kip aan een stokje maar wordt het vlees sous vide bereid. Het is nog echt moeilijk kiezen want de menukaart staat vol met heerlijkheden.
Zoals de website zegt: “”We werken hier met verse en vaak biologische en/of fair-trade producten. Daarnaast gebruiken we streekproducten zoals kroketten, bitterballen, hamburgers en kaas gemaakt van lokale blaarkoppen, chocolade van chocolaterie Pierre en hebben een eigen biermerk: de Blauwe Tram van de plaatselijke brouwerij Klein Duimpje.“”

Er zijn veel leuke arrangementen mogelijk en die moet je uiteraard reserveren want klanten die eenmaal geweest zijn komen terug en ze krijgen het dus steeds drukker.

Kortom, er is passie en inzet. En dat merk je aan alles. Dan sluiten we dit reclamestukje (waar ze niet om gevraagd hebben en wat dus niet gekocht is) af met een foto van het dessert dat wij kozen. Stroopwafelijs met stroopwafels en aardbeien. Genoten hebben we !

stroopwafelijs

koken & tafelen algemeen

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*