okt 292016
 

souvy
Sous vide koken is vacuum verpakt vlees, vis of groente garen in een waterbad waarvan de temperatuur precies is afgestemd op het product. Wij mochten een aantal weken een sous vide apparaat van Souvy.nl uitproberen en deden dat met plezier. Hoe werkt zo’n apparaat? Allereerst zou je denken dat je het vlees, de vis of groente moet vacumeren. Dat kan en dat is heel fijn als je zo’n apparaat hebt maar met Souvy.nl hoeft dat niet. Er worden sous vide zakken bijgeleverd waarin je, volgens een slimme techniek, het product vrijwel vacuum kunt verpakken. Hoe dat in zijn werk gaat kun je zien op de website van Souvy.nl.

Maar hoe beviel het ons? Het is een bijzondere techniek en het resultaat is geweldig. Vlees is botermals. Vis en groente precies goed gegaard. Als je het vlees nog een kleurtje wilt geven dan doe je het na het sous vide koken nog even snel in de grillpan. Maar dat hoeft niet. Het is een stressloze manier van koken want een half uurtje langer dan gepland is geen enkel probleem. Wij maakten o.a. karbonades ingesmeerd met mosterd en knoflookpasta, wat peper en zout en daarbij wat olie en een klein beetje witte wijn. Heerlijk gewoon. Ook voor groente is het een ideaal apparaat. Worteltjes met wat boter en citroentijm zijn een delicatesse. Gemarineerde kipblokjes maak je van te voren en pas later gaan ze op satéstokjes en even op de grill. De perfecte saté staat dan binnen 10 minuten op tafel.

Karbonades in de marinade en de Souvy cooker in de bak

Karbonades in de marinade en de Souvy cooker in de bak

Je kunt het apparaat in een pan hangen maar beter is het om de bijbehorende bak te gebruiken. Die heeft een deksel met uitsparing voor de Souvy cooker en is groot genoeg voor meerdere producten met dezelfde garingstemperatuur. Groot voordeel is ook dat b.v. vlees, vis of groente die op deze manier gegaard is met gemak een week goed blijft in de koelkast. Dus in het weekend garen en de gevacumeerde zakken zo in de koelkast leggen. Gedurende de week hoef je het alleen nog even op te warmen en klaar ben je.

Het apparaat is verpakt in een mooie doos en dat maakt dat het een heel chique cadeau is voor de aankomende feestdagen. Niet alleen voor de hobbykok maar denk ook eens aan een zakenrelatie. Het fijne is dat je nu het apparaat nog goedkoper kunt aanschaffen.
De kortingscode is “Culinette2016” en geldt alleen voor de Souvy Cooker en voor het ‘Alles-in-één-pakket‘.

Het percentage van de korting is 10%. Deze code is geldig tot en met 30-11-2016. Er is een beperkt aantal Souvy cookers beschikbaar dus op is op! Bestellen kan via de website van Souvy.nl. Vergeet de kortingscode niet!

Op de website van Souvy.nl vind je alle informatie, filmpjes en tips & tricks.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Sous vide koken met de Souvy cooker”

  1. Gekocht, met dank voor de korting!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*