okt 282012
 

spruitjeswortel

Bij de supermarkt doen ze het ook. Verschillende groente door elkaar in een zakje. Dezelfde groenten door elkaar hebben ze ook trouwens. Schoongemaakt en kant en klaar. En hartstikke duur.
Ik ben een groot voorstander van het door elkaar gooien van groenten. Maar je moet het wel verstandig doen. Ik zag in de supermarkt broccoli met van die pingpongbal worteltjes. Dat wordt niks. Die broccoli is veel sneller gaar dan die oranje pingpongballen. Dus dan moet je eerst de pingpongballen smoren en dan pas … inderdaad.
Voordeel van gemengde groenten is dat het niet alleen lekker is maar ook kleuriger en je kunt restjes groenten op die manier fijn opmaken. Samen sta je sterk en dat geldt ook voor groenten.
Doen we vandaag spruitjes met worteltjes peentjes. Want in de stad waar ik geboren en getogen ben noemen wij dat peentjes.

We gaan uit van 200 gram per persoon en voor vier personen nemen we dus 400 gram spruitjes en 400 gram peentjes en een paar sjalotjes. Stuk of drie.
Spruitjes schoon en door de helft en peentjes in stukjes die net zo groot zijn als de spruitjes. Snij de sjalotjes fijn en smoor ze in boter tot ze zacht zijn. Doe er dan de spruitjes en de peentjes bij.
Laat maar lekker of half hoog vuur smoren, terwijl je regelmatig omschept, tot de groenten een beetje bruin begint te worden. Dan een kopje water erbij en deksel schuin erop.
Nog vijf minuutjes sudderen. Even prikken of het gaar is en anders nog een paar minuutjes erbij. Op het laatst nog klontje boter erdoor en wat peper en zout naar smaak. Of zoute boter erdoor. Nog lekkerder.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Spruitjes met worteltjes en sjalotjes”

  1. Simple comme bonjour… maar wat lekker!

  2. Leuke idee deze combi van peentjes en spruitjes!

  3. Zo eenvoudig en o zo verrukkelijk, dank je wel

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*