dec 042005
 

Spruitjes met doperwten

Groenten kunnen soms een beetje saai zijn. Daar kun je iets aan doen door er twee door elkaar te mengen met nog een extraatje. Deze hoeveelheid is voor vier personen maar als je nog meer bijgerechten hebt of een stevig voorafje dan is het ook ruim voldoende voor zes. Neem 150 gram schoongemaakte en gehalveerde spuitjes en 50 gram diepvriesdoperwten per persoon. Voor vier dus 600 gram spuitjes en 200 gram doperwten. En als je nou toevallig zo’n zak met 500 gram schoongemaakte spuitjes koopt dan neem je gewoon wat meer doperwten. Niet zo moeilijk over doen.
Maak een aantal uren (of een dag eerder) een mengsel van twee eetlepels boter, de rasp van een halve sinaasappel en een eetlepel gehakte hazelnoten. Flink wat zwarte peper erdoor is lekker. Kook de gehalveerde spuitjes 4 tot 5 minuten en doe er dan de doperwten bij. Nog twee tot drie minuten koken en afgieten. Terug in de pan en het botermengsel er doorheen schudden. Serveer je het in een mooie groenteschaal dan altijd voorverwarmen !

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Spruitjes/erwten met hazelnoot/sinaasappelboter”

 1. Spruiten saai? Spruiten zijn vies, maar zoals ze nu worden ‘voorgesteld’…. toch maar eens proberen.
  Welke wijn kan dit alles wegspoelen ?

 2. @ Gerard. Als het maar rood is. En spruiten zijn helemaal niet vies maar jij hebt die van net na de oorlog zeker nog in gedachten. Die waren inderdaad vies. 😉

 3. Spruiten zijn heerlijk. Maar dan de biologische en niet helemaal aan gort koken in de pan. Dit lijkt me heel erg lekker!

 4. Dít gaat het worden voor as. zondag!!!!!!!
  Ziet er ook zo gezellig uit.

  Heb je ook ’n vlees-tip?
  Mijn gasten (van zondag dus) zijn gek op zalm maar dat vind ik niet zo’n goede combinatie.
  Kan kip?

 5. @ Pixie. Inderdaad geen vis bij deze groente. Maar vlees kan altijd en het maakt volgens mij niet uit wat.

 6. Kip kan!
  Dus.
  🙂
  Ingepakt in bladerdeeg.
  Was ’t maar vast zover…..

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*