okt 032012
 

Stamppot is troosteten. Koud weer = stamppot. Niet lekker in je vel = stamppot. Een beetje verdrietig zijn = stamppot.
En ook als er geen reden is om stamppot te eten is stamppot erg lekker.
Het groen van een knolselderij kun je ook eten. We leggen de groene blaadjes even in het koude water om vast wat op te frissen.
Voor vier personen neem je 500 gram knolselderij in kleine blokjes en een grote winterwortel, ook in kleine blokjes.
Kook de knolselderij in ruim water en doe er na een kwartier de blokjes wortel bij. Nog 5 minuten doorkoken. Dan afgieten en even wegzetten in de nog warme pan.
Ondertussen heb je 750/1000 gram aardappelen gekookt en daar maak je een fijne puree van.
Met een lepel (dus niet meer stampen nu) schep je de knolselderij/wortel door de puree. Lekker op smaak maken met een eetlepel mosterd erdoor.
Naar keuze kun je er een in kleine blokjes gesneden rookworst doorheen scheppen of uitgebakken spekjes.
Nog even goed doorwarmen en op het laatst wat van het fijngesneden groen van de knolsederij erin. Lekker en leuk voor de kleur.

Deze stamppot is ook heerlijk zonder worst/spekjes en dan als bijgerecht bij een stoofschotel of bij gebakken vis.
Maak dan wel iets minder. Of nee, maak maar gewoon dezelfde hoeveelheid. Gaat echt wel op.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*