sep 142005
 

Ra ra, wat zullen we eten? Vandaag eens geen recept (nou ja, klein beetje) maar een eetidee. Mensen wandelen vaak door een receptensite heen in de hoop dat ze op een eetidee komen. Want er wordt wat afgepiekerd over eten. Wat nu weer op tafel te zetten? Gewoon stamppot snij- met witte bonen en spekjes.

Voor twee personen 400 gram aardappelen en 250 gram voorgesneden snijbonen. Kook de snijbonen 15 minuten en giet ze af. Potje witte bonen (met vocht) erbij en nog even goed doorwarmen. De spekjes zijn al uitgebakken en nu stampen we de aardappelen met een klont boter en eventueel wat hete melk. Schep nu de snij/wittebonen (met het vocht) door de aardappelpuree. Spekjes erdoor of erbij. Wij schepten er ook nog wat piepkleine blokjes salami door. In plaats van salami mag het ook een flinke hand geraspte kaas zijn. Vlees verder overbodig maar wel een lekker schepje jus svp.

Maar die foto? Dat zijn toch geen snij- en wittebonen? Nee, dat is dezelfde stamppot maar dan met veldsla. Ook heerlijk.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  10 reacties aan “Stamppot snij en de rest”

  1. Mijn kudde wil dit niet eten!
    Ze snappen er niks van.
    Vroeger….toen ik nog bij mijn paps en mams woonde stond deze stamppot snipperboonties vaak op het menu.
    Heerlijk!

  2. ik weet nu in ieder geval wat ik op mijn boodschappenbriefje voor het weekend moet zetten….

  3. Lekker en wat een leuke naam: stamppot snipperboontjes. Die gaat voor de vrijdag!

  4. Dat, en rijst met kapucijners en spekjes, stond regelmatig vroeger thuis op tafel.
    Wat ’n heerlijke nostalgische pot!
    Voor morgen. Ik kan het niet uitleggen maar ik vind het een vrijdagmaal.
    En zo ga ik het ook noemen: Snipperboontjes.

  5. Ziet er erg smakelijk uit! Ik was op zoek naar de juiste verhoudingen in dit recept, wat in Drenthe bekend is als een nieuwjaarsgerecht. Het wordt hier iets anders bereid. Men gebruikt (afgekookte) zoute snijbonen en (een nacht in de week gezette) gedroogde witte bonen.
    De traditie hooghoudend staat het ook voor morgen weer op het menu.
    Overigens ook erg lekker na een fikse (winter)wandeling.

  6. Aha hier staat t recept. Voor nieuwsjaarsdag ga ik t weer maken voor de hele familie. een echte traditie, lekker Stamppot snieboon´n! Ook lekker met piccalilly, augurken en zilveruitjes en een verse worst.

  7. Ik laat alleen de witte bonen weg en neem dus alleen de snijbootjes. Heerlijk!!!

  8. Hallo beste mensen
    Ik heb zo het een en ander doorgelezen en weet het nu helemaal niet meer.
    Ooit heb ik eens zoute snijbonen met wittebonen en krabbetjes gegeten.
    Dit was wel zo lekker,maar ben er nooit toe gekomen het klaar te maken.
    Daarom wil ik vragen og u dat misschien weet. Ik weet wel dat de krabbetjes waren meegekookt.
    Alstublieft help mij uit de droom want ik wil het graag nog eens eten

    Gr Terry

  9. gisteren stampot zoute bonen met witte bonen gemaakt.
    Eerst de bonen goed afgespoeld in de vergiet.
    was niet te eten zo zout,dus de hele stampot weggegooit.

    groeten marja schreurs

  10. @M. Schreurs. Gezouten bonen eerst 15 minuten koken en dan heel lang afspoelen en pas daarna weer verwarmen.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*