dec 072010
 

Spruitjes
Er staan al een aantal stamppotten op deze log beste lezers. Ik zal ze onderaan even op een rijtje zetten.

Dan gaan we vandaag lekker spruitjesstamppot eten. Een pond aardappelen (vastkokers) en een pond spruitjes. Dat is een maal voor twee personen.
Als je verse spruitjes neemt dan kook je ze in een aparte pan en wel zo’n 10 minuten want de aardappelen moeten 20 minuten. Maar als je diepvriesspruitjes neemt (pak van 450 gram) dan snij je de aardappelen in pingpongbalformaat en zet die ongeveer twee centimeter onder water.
Dan de diepvriesspruitjes erop en het geheel aan de kook brengen en 20 minuutjes zachtjes laten koken. Afgieten en stamppotstampding erdoor samen met warme melk een klont boter.
En dan met je fantasie aan het werk. Een flinke theelepel kerrie erdoor is zalig. Maar wat dacht je van pittige geraspte kaas of fijngehakte hazelnoten.
Weet je wat fijn is aan spruitjesstamppot als ovenschotel? Je kunt het vooraf maken en dan iets smeuïger door er wat meer melk en boter doorheen te mengen. En vervolgens gaat het in de ovenschaal.
Kom je terug van de fijne koude winterwandeling en dan strooi je een dikke laag kaas over de spruitjesstamp en zet het 25 minuten in de oven op 180/190 graden.
Lekker met rookworst en piccalilly.

Als ovenschotel met een kaaskorstje erop is het de manier om kinderen aan de spruitjes te krijgen. Je noemt het dan geen spruitjesstamppot maar groene winterstamppot.

De andere stamppotten:

Stamppot courgette

Stamppot boerenkool

Stamppot peen en uien de luxe

Stamppot snijbonen en de rest

Stamppot broccoli

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Stamppot spruitjes”

  1. Ook lekker is stammpot andijvie met schoarma vlees of stamppot raapsteeltjes. Heerlijk en net ff anders. Stamppot ijsbergsla kan ook. Ik doe tegenwoordig door alle stamppotten alleen nog maar schoarmavlees, die smaak ik zo lekkerrrrrrrrrrrrrrrr

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*