mrt 042006
 

Thaise kipcurry

Niet schrikken van de ingrediënten in dit gerecht. Het meeste kun je tegenwoordig bij vrijwel iedere supermarkt kopen. Hooguit zul je voor djeroek poeroetblad naar de Toko moeten maar je kunt die blaadjes ook vervangen door een eetlepel citroensap. Voor vier personen snij je vier kipfilets in stukken. Hak twee sjalotjes (of 1 ui) heel fijn. Neem 1 serehstengel (citroengras) en snij het witte deel in kleine stukjes. Het andere stuk kun je in de schotel laten meekoken en straks eruit halen. Smoor de ui en het citroengras in wat olie. Na een minuutje of 3-5 doe je er vier eetlepels rode Thaise currypasta bij. Blijven roeren en een minuutje bakken. Dan gaat de kip erin en die schep je om tot ze goed in de pasta zitten. Een eetlepel vissaus erbij, een eetlepel (bruine basterd)suiker, 4 Djeroek Poeroetblaadjes en een blik kokosmelk van 400 ml. Zonder deksel zo’n 15 minuutjes smoren tot de kip gaar is. Af en toe roeren. Garneren met korianderblad of bieslook. Koop rustig wat meer citroengras en Djeroek Poeroetblad bij de Toko of supermarkt want je kunt het heel goed invriezen.
Heerlijk met basmati- of jasmijnrijst.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  5 reacties aan “Thaise kipcurry”

  1. oh, heerlijk, die gaan we doen volgend weekend.

  2. Lijkt mij ook zeer lekker … eens vragen aan mijn vriendin of ze het gaat maken .. of zal ik het eens brutselen .. 🙂

  3. Dat is inderdaad een lekkere voor het weekend.

  4. ik heb nu al trek!

  5. Some genuinely howling work on behalf of the owner of this site, absolutely great articles .

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*