feb 212011
 

Thaise stoofschotel

Wij maakten de rundercurry met aubergine van Marjoleine de Vos. Maar wel met een kleine aanpassing want stoofvlees gaar in één uur is ons nog nimmer gelukt.
Het stukje gember staat in het originele recept wel in de ingrediëntenlijst maar komt in de bereiding nergens meer terug. Dus gewoon maar verwerkt zoals wij denken dat het moet.
Hier onze methode. Snij 2 uien in kleine stukjes. In het kleine bakje met de staafmixer de groene peper, het citroengras, korianderwortel en de gember heel fijn hakken. Met een mes kan uiteraard ook. In de vijzel stampten we de knoflook met koriander- en komijnzaad en de zwarte peper tot een pasta.

Kruidenmengsels voor Thaise stoofschotel

Bak de uien met het eerste mengsel en daarna de pasta uit de vijzel, de garnalenpasta en de djeroek peroetblaadjes erbij. Paar minuten smoren. Dan het vuur hoger en het in stukken gesneden vlees in de pan. Dat gaan we even wat laten kleuren. Het ziet er inmiddels zo uit:

Thaise stoofschotel

Vervolgens de kokosmelk, het limoensap en de suiker erdoor. In het begin DEKSEL OP DE PAN en pas na 1,5 uur beetje schuin om het vocht te laten inkoken (als dat al nodig is). Heel regelmatig omroeren en over de bodem schrapen vanwege de kokosmelk. In totaal laten we stoofvlees minstens 2 uur sudderen en het kan rustig nog wat langer.
Kwartiertje voor het einde de in blokjes gesneden aubergine erbij en op het bord de fijngesneden koriander en basilicum erover.

Het eindresultaat staat op de foto boven dit stuk. De hoeveelheden voor vier personen zijn te vinden op de site van Marjoleine de Vos

Update: als je geen zin/tijd/gelegenheid hebt om al die kruiden te hakken, malen en vijzelen dan neem je 1,5 of 2 eetlepels groene currypasta. Gaat ook prima.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Thaise runderstoof met aubergine”

  1. Het linkje werkt niet meer . Al gegoogeld op de site maar het is er denk ik af .

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*