feb 242006
 

Tomatenrijst met tonijn

Dit is echt zo’n “eens even kijken wat er nog in de (ijs)kast staat” gerecht. En gemaakt van dingen die bijna altijd wel in een voorraadkast of ijskast te vinden zijn. Dus weinig boodschapjes voor nodig. Voor vier personen kook je 225/250 gram rijst. In een grote pan smoor je ondertussen een ui met wat knoflook en een handje spekblokjes. Na 5 minuutjes doe je er 175 gram in plakjes gesneden champignons bij en laat die een paar minuten meesmoren. Dan 2 blikken tomaten en 1 blik uitgelekte tonijn in stukken erin. Goed doorwarmen en de rijst erbij. Heb je toevallig nog wat diepvriesdoperwten dan kan er altijd een handje doorheen maar doe dat direct na de champignons zodat de erwten warm en gaar worden. Flinke hand peterselie erover en een droge witte wijn erbij.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  6 reacties aan “Tomatenrijst met Tonijn”

  1. dit is heerlijk voorraadkast eten. anne scheepmaker, die van Stamppotten schreef trouwens leuk boekje met voorraadkastrecepten.

  2. Inderdaad, dit heb je altijd in huis!

  3. Die gaan we vanavond kokkerellen.. (nu al hongerrrrr)

  4. Deze is errug lekker….

  5. Misschien rare vraag maar is het verse tonijn of uit blik?
    Groetjes

  6. @Deesje. Helemaal geen rare vraag. Er staat “blik” in het recept. Je kunt ook verse tonijn gebruiken maar die moet je dan eerst garen door het te bakken of te grillen. En dan in kleine stukjes snijden.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*