sep 132017
 
vietnamese gemberkip

Vietnamese gemberkip met Shanghai paksoi uit Wokking lekker

Je hebt het niet van mij maar ik zal je iets verklappen. Danny Jansen is een schatje. De goedlachse TV-kok met de mooie kookboeken is, behalve een gepassioneerd kok, ook nog eens gewoon hartstikke lief. Zo, dat moest even gezegd. Zijn nieuwe boek Wokking lekker staat vol met heerlijke recepten. Meer over dit boek lees je in de recensie op Kookboekennieuws (waar anders).

Het recept voor Vietnamese gemberkip met Shanghai paksoi is één van die overheerlijke, snelle en gezonde recepten. Overigens staan er ook aardig wat niet-Aziatische roerbakschotels in het boek. En oh oh die zoete wokgerechten! Maar goed, wij doen de Vietnamese gemberkip. Dit recept mag geplaatst worden met toestemming van de uitgever en derhalve verander ik er niets aan. Wel moet ik even vermelden dat Shanghai paksoi die kleinere paksoi is. En uiteraard kun je ook grote paksoi gebruiken die je zelf in stukken snijdt.

Ingrediënten

3 struikjes Shanghai paksoi
200 g kippendijen zonder vel en bot
3 teentjes knoflook
3 cm gemberwortel
1 rode peper
arachideolie
zout en versgemalen zwarte peper
100 ml sterke kippenbouillon
200 ml romige kokosmelk
1 el bruine suiker
1 limoen
1 lente-ui

Extra nodig
rasp, keukenpapier

Serveeradvies
met witte rijst

Was en halveer de paksoi.
Snijd de kip in dunne reepjes.
Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schil en rasp de gemberwortel en snijd de rode peper fijn.
Verhit een scheut arachideolie in de wok en wok de paksoi op hoog vuur in circa 4 minuten beetgaar, breng op smaak met zout en peper. Schep de paksoi uit de wok en houd hem apart. Veeg de wok schoon met keukenpapier.
Verhit weer een scheut arachideolie in de wok en bak de kipreepjes in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en wok circa 1 minuut mee.
Breng op smaak met een beetje zout.
Voeg de kippenbouillon, kokosmelk en bruine suiker toe.
Halveer de limoen en snijd de lente-ui in schuine stukken. Knijp naar smaak limoensap over het gerecht en bestrooi het met lente-ui.
Serveer met de gebakken paksoi.

Je moet de paksoi natuurlijk wel warm houden in de tussentijd. Zie je? Nu ga ik me er toch weer mee bemoeien. Je krijgt overigens wel heel veel waar voor je geld met dit boek. Een wokking aanrader dus!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*