apr 302005
 

Verse vis in een supermarkt in Frankrijk

Verse vis in een supermarkt in Frankrijk

Gisteravond aten wij een Provencaalse visschotel. Simpel en heerlijk.
Neem een witte vis. Maakt niet uit welke als het maar goed ontdooid is of natuurlijk vers.
Leg de vis in een ovenschaal en bedek met wat kruiden naar keuze. Ik nam wat verse salie, tijm en citroentijm. Gedroogde kruiden kunnen ook heel goed. Daarna tomaten in plakjes gesneden, zwarte olijven gehalveerd, wat theelepels kappertjes en natuurlijk reepjes ansjovis.
Hier en daar een schijfje knoflook en tot slot een paar eetlepels olijfolie en een piepklein scheutje witte wijn.
30 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
Heerlijk met aardappelpuree en kleine worteltjes.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  8 reacties aan “Provencaalse visschotel”

  1. Ik kan bevestigen dat dit heel erg lekker is!!!

    DEE

  2. Hoi Hoi. De Culilog is terug. 😉

  3. Fijn dat het culinaire log weer in ere hersteld wordt! Dit visgerecht lijkt me heerlijk. Ik ga het proberen!

  4. Dit klinkt verukkelijk!

  5. Het ziet er heerlijk uit!

  6. veel dank… lekker en eenvoudig!

    het eertste recept gemaakt in het rooster van het prepensioen..om en om

  7. Zie je wel, ik had niet verder moeten scrollen..

  8. Geweldig, eindelijk eens simpele recepten die zelfs ik niet verknallen kan!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*