jul 012007
 

Boterwafels met room en vruchten

Vriendin maakte dit toetje met kleine stukjes peer. Je kunt natuurlijk de vruchten van het seizoen gebruiken. Aardbeien, (bos)bessen, kersen en noem maar op. Neem wel van die dunne wafels en schep de vruchtenroom er pas op vlak voor het opdienen om te voorkomen dat ze zacht worden.
Voor vier personen neem je zo’n 125 gram fruit, eventueel in stukjes. Klop 200 gram slagroom stijf met 3 eetlepels suiker en een eetlepel vanillesuiker. Schep er vervolgens 100 gram crème fraîche door en vervolgens het fruit.
Boterwafel op het bord, fruitroom erover verdelen, nog een wafel er leuk schuin opleggen en een stukje fruit als garnering. Beetje poedersuiker en smullen maar.
Ook leuk als gebakje lijkt mij.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Wafels met fruitroom”

  1. Lekker, heb nog een pak wafelmix liggen.. mooie gelegenheid om weer eens wafels te bakken.

    … overigens gister venkel (uit eigen tuin) gegeten volgens jou receptje voor venkelgratin… heerlijk!

  2. die room lijkt me wel wat, maar ik hou niet van wafels… misschien moet ik dan wafels imiteren met appel of zo…:-)

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*