jan 142006
 

winterse koffieEen lange wandeling in goed gezelschap tijdens een mooie winterdag. Als je koud maar voldaan weer thuis bent is Winterse Feestkoffie de manier om weer tot op het bot warm te worden. Toen ik dit recept voor het eerst onder ogen kreeg zag ik er niets in maar mijn wederhelft dacht daar heel anders over en ging aan de slag. Ik kan jullie vertellen dat dat een heel goed idee was. Het is werkelijk zalig en hartverwarmend.

Roer in een kom 15 gram zachte boter met 150 gram suiker tot een gladde massa. De boter niet smelten. Klop hierna, één voor één, twee eidooiers erdoor. Doe er dan 1 theelepel kaneel en een snufje nootmuskaat bij. Vervolgens kloppen we er 1 dl licht bier door tot het geheel schuimig is. In een pan doen we nog eens 4 dl bier en verwarmen dit op een laag vuur. Doe er de schuimige boter/biermassa bij en laat het geheel op een heel zacht vuur net niet aan de kook komen. Als laatste gieten we er 1 dl cognac en 1,5 liter zeer sterke koffie in.
Zo warm mogelijk opdienen. Slagroom erop mag.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Winterse Feestkoffie”

  1. Kijk die gaan we direkt proberen. 1 bier met koffie graag!

  2. Sja… ik vind bier absoluut niet te drinken.. In welke vorm dan ook.. Ik ga dan meer voor koffie met whisky, Irish coffee dus. 😀

  3. heel apart…..

  4. Het klinkt een beetje raar. Reden te meer om het eens te proberen!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*