apr 122013
 

ovenvis

Zullen we weer eens vis eten? We eten te weinig vis. Wel begrijpelijk want vis is soms stevig aan de prijs. Kies ondanks dat toch een goede kwaliteit en geen onduidelijke gekweekte soorten. De diepvries wil ook nog weleens uitkomst bieden.

Vis uit de oven. Makkelijk, gezond en heerlijk. En volop variatie mogelijk. Laten we beginnen met de basis.
Niets anders dan een ovenschaal goed invetten met olie, dun laagje groente op de bodem, moten witte vis erop, wat schijfjes citroen, glaasje witte wijn erbij en nog wat olie eroverheen druppelen.
Afdekken met aluminiumfolie en 20 minuten in de oven op 180 graden. Klaar ben je.

Maar het kan nog lekkerder door er verse kruiden tussen te stoppen en overheen te strooien. Verse tijm, rozemarijn, peterselie.
Groente onder de vis kan van alles zijn. Tomaten, in dunne plakken gesneden venkel, courgette of plakjes citroen.
Eigenlijk vind ik de simpelste variant het lekkerst. Alleen verse kruiden, tomaat en citroen. En uiteraard de witte wijn en de olie.
Heerlijk met Franse wortelen  en gekookte aardappelen. Het vocht uit de vis over de aardappelen en dan mag je ze prakken. Dat mag.
Lekker hele sterke mosterd op tafel voor de liefhebbers.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*