jun 282005
 

Zalm/dilleburgers

Met dit recept kun je je fantasie aan het werk zetten. Want behalve zalm kun je natuurlijk iedere vissoort gebruiken die je maar wilt. Ook de kruiden, zoals de dille, mag je gewoon weglaten of vervangen door iets anders. Een witte vis met kleine gebakken spekblokjes is bijvoorbeeld ook lekker. Een fijngesneden bosuitje erdoor of piepkleine stukjes paprika. Je ziet maar wat er in huis is.
Kook 700 gram aardappels gaar en prak ze fijn. Kook 300 gram zalmfilet in water (of in de magnetron) en maak er kleine stukjes van. Smoor 1 kleine ui fijngesneden in een beetje boter en doe er een scheutje melk bij en wat mierikswortel (uit een potje) en een eetlepel dille (vers/fijngesneden of diepvries). Meng alles door elkaar met twee geklopte eieren er nog door en vorm er vier burgers van. Haal de burgers door een losgeklopt ei en wat paneermeel en leg ze minimaal een uur in de koelkast. Doe je dat niet dan vallen ze bij het bakken uit elkaar. Bak ze bruin in roomboter of olie. Lekker met een salade.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*