jul 122005
 

Zomerfruit met mascarpone

Even een mooi zomertoetje vandaag uit het blad Guide Cuisine. Natuurlijk is dit alleen maar leuk in mooie glazen. In het originele recept wordt het rode fruit omgeschept met 60 gram suiker maar dat laat ik achterwege want het fruit is zo goed op dit moment dat dat eigenlijk niet nodig is. Dus voor 4 glazen heb je nodig: 250 gram zomerfruit (aardbeien, bosbessen, frambozen etc), 150 gram mascarpone, een eetlepel suiker en het sap van 1 sinaasappel.
Meng de mascarpone met het sap van de sinaasappel en 1 eetlepel suiker. Even proeven of het zoet genoeg is naar je smaak en anders doe je er nog wat suiker bij. Deel van het fruit onderin de glazen, mascarpone erop en de rest erbovenop. Het takje munt is ter versiering en hoeft dus niet. Wat mij betreft kun je ook gewoon een blaadje van een boom nemen want niemand eet het op. Een erg lekker toetje voor de zomer !

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  5 reacties aan “Zomerfruit met sinaasappelmascarpone”

  1. Aangezien ik een toetjesmens ben, is dit recept aan mij wel besteed!

  2. ik geloof dat ik dit wel iedere dag lust (en ik ben geeneens een echt toetjesmens) en ook wel in de winter met winterfruit??

  3. Ja met winterfruit ! Ik zat al te denken om de mascarpone te vervangen door roomijs en dan op het laatst een warm fruitmengsel erop te smijten. Appels even in wat rum en suiker ofzo. 😉
    Staat trouwens ook prachtig in gewone grote wijnglazen.

  4. Oh, wat goed. Gewoon de suiker weglaten en dan mag ik het ook. Dit is voor een weekend dat het niet meer zo warm is (sorry, ik vervuil je log, maar ik heb het ook zo warm).

  5. Niks logvervuiling. Leuk juist al die feedback.
    En inderdaad, weg met die warmte ! 😉

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*