feb 062011
 

Croissantjes van de Jumbo

Een blik croissantjesdeeg is in mijn handen een moordwapen. Deze croissantjes zitten op een rol met bakpapier eronder en dat leek mij een goed alternatief. Er zitten veel dingen in die voorgeprogrammeerde croissantjes waar je niet helemaal van weet of dat wel fijn en lekker is maar dat laten we nu even buiten beschouwing.
Het is heel simpel uitrollen maar het bakpapier daar heb je weinig aan want het is wel een erg langwerpig stuk. Om het te laten passen op je bakplaat moet je het doormidden knippen. Ik heb voor het gemak mijn eigen bakpapier genomen. Verder deed ik gewoon niet wat er op de verpakking staat. Koken is ook altijd zelf na blijven denken en ik doe heel graag niet wat mij gezegd wordt.
Volgens de gebruiksaanwijzing moet je de randen van het deeg nat maken voor je de croissantjes oprolt. Niet gedaan en zonder dat blijven ze ook prima in vorm. Met eigeel bestrijken? Niet gedaan en ook dan worden ze prachtig bruin. Alleen gaan ze niet glimmen. Ze ruiken behoorlijk naar vanille en dat staat ook in de ingrediëntenlijst dus dat klopt.
Waarom er vanille in croissantjes moet is mij een raadsel. Ondanks dat was het resultaat prima. Veel droger dan die croissantjes uit blik die ik altijd een beetje zompig en nattig vind. Dat is bij deze zeker niet het geval en omdat ze droog zijn blijven ze veel beter in vorm als je ze doorsnijdt en voel je je ook niet zo schuldig als je er dik roomboter op smeert.
Alhoewel dit experiment voor herhaling vatbaar is zeggen we toch altijd weer tegen elkaar: “Het zijn niet de echte Franse croissantjes hoor?”.
Nee, dat zijn het niet.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Zondagmorgenzelfbakcroissantjes van Jumbo eigen merk”

  1. en wij zijn geen Frankrijk en zullen het ook nooit worden. Zelf haalde ik gisteren 2 croissants bij de Hema. Ik proefde bladerdeeg maar niet veel meer.

    karin

  2. De echte Franse… net als stokbrood doen sommige bakkers het goed. Elle Eten verkoos dacht ik ooit diepvries croissants van Délifrance als beste. De meergranenversie van AH zijn lekker, de nogal vette van V&D ook. Helaas hier een man die Danerolles heerlijk vindt en best als hij ze maakt, maar dat komt echt niet in de buurt van de Franse croissants.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*