nov 292009
 

Zuurkoolschotel met gehakt en banaan

Er zijn niet zoveel volkeren op de wereld die zout en zoet op één bord leggen. Nederlanders doen het en Chinezen ook. In deze zuurkoolschotel is het heel lekker om dat beetje zoet tegen te komen.
Oven op 180 graden. Uitje fruiten (er mag ook paprika door) en daarna gehakt erbij. Rul bakken en goed pittig maken met wat ketjap. In de ovenschotel doen. Daarop fijngesneden zuurkool en dan bedekken met plakjes banaan en voor de liefhebbers een handje rozijnen (ik dus echt niet!).
Afdekken met aardappelpuree die je al gemaakt had en bestrooien met geraspte kaas. Een half uurtje in de oven en smullen maar.
Aardappelpuree die nog in de oven gaat maak ik altijd iets “natter” dan normaal zodat het niet zo droog wordt.
En weet je wat hier nou lekker bij is? Een ijskoud bruin biertje.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Zuurkoolschotel met gehakt en banaan”

  1. Vandaag het recept gegeten. Zuurkool, banaan en ketchap. Een bijzonder recept waarvan we beiden (vrouw en ik) iets hadden: ‘Wat is dit qua smaak? Is het nou heel lekker of niet?’

    Het gerecht was iets te zoet. Met twee bananen on top is de vraag: Had dat wat minder gemogen? Vrouwlief vroeg zich af waarom je in dit recept eigenlijk zuurkool gebruikt omdat de smaak van de kool een beetje wegvalt. Al met al een zeven volgens vrouwlief en een 7,5 van mij.

    En over hier: leuke site, leuke recepten en blij dat ik de site heb gevonden….

  2. @Marcel. Twee bananen is wat veel. En om de smaak van de zuurkool te behouden kook ik het niet. Dat doe ik eigenlijk nooit. Neem volgende keer kruidenzuurkool en dan alleen uitlekken en fijnsnijden.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*