okt 222009
 

Zuurkooltaart

Ik zit een beetje in mijn taartenperiode geloof ik. Gaat wel weer over.
Veel recepten waarin zuurkool een rol speelt zeggen dat je het eerst even moet opkoken. Doe ik nooit. Eerst proeven en als het erg zuur is in vergiet doen en even afspoelen met warm water en goed uitlekken.
Deze zuurkooltaart is machtig eten en dus nemen we maar 350/400 gram aardappelen en 350/400 gram zuurkool voor vier personen. De aardappelen koken en na het afgieten grof prakken met een vork en even laten afkoelen.
Maak een bodem voor hartige taarten. Uit een pak of uit de vriezer en je kunt zelfs bladerdeeg gebruiken. De aardappelen verdelen over de bodem. Daarop een aantal in stukken gesneden knakworstjes en daaroverheen de zuurkool.
Klop twee eieren met een paar eetlepels room en wat peper en zout. Giet dit over de zuurkool en doe er nog wat geraspte kaas overheen.
In het midden van de oven op 180 graden en na een half uur kan de taart op tafel. In de tussentijd hebben we de Riesling die we hierbij drinken al voorgeproefd.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  5 reacties aan “Zuurkooltaart”

 1. Het zou zomaar kunnen dat mijn Boze Oude Vader je voor dit recept eeuwig dankbaar gaat zijn… Nu moet ik het alleen nog even gaan maken.

  Overigens denk ik dat ik de rauwe zuurkool tòch even opkook met een glas Elzasser wit. Welke piepers gebruik jij bij voorkeur voor zo’n taartje?

 2. een kind kan de was doen. dit recept is makkelijk genoeg voor mij. maar ik moet eerst nog een nieuwe oven/magnetron combinatie kopen.

  Mediamarkt ik ben toch niet gek gaf het op nadat de garantie net was verlopen;
  karin

 3. dit ziet er heerlijk uit!
  Afgelopen vrijdag maakte ik nog een witlofaardappeltaart uit de Allerhande (recept te vinden via mijn pagina), die was heerlijk.
  Ik heb nog aardig wat zuurkool in huis omdat het laatst bij een paar supermarkten in de aanbieding was: 2 voor de prijs van 1.
  Ik ga het absoluut uitproberen!

 4. de oven is in huis. lets go!
  alles met een ovenkorstje vind ik heerlijk

 5. Hoi,
  Heb de taart gemaakt met (in Riesling gestoofde zuurkool) met hamblokjes en kleine blokjes brie. I.p.v. korstdeeg een blikje croissant deeg.
  Voor de volgende keer staat ie op de planning met rookworst.

  Ilona

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*