aug 112005
 

aardappelen

De originele naam van deze aardappelschotel is Jansson’s Temptation maar aangezien het inmiddels door Cornette’s keuken ietwat is aangepast noemen wij het gewoon Zweudse Peteutoos. In het originele recept gebruikt men veel meer room (500ml) waardoor je een “natte” schotel krijgt en ze weken de ansjovis in melk zodat de smaak eraf gaat. Met mijn hoeveelheden blijft het een mooie stevige en toch romige hap en van ansjovis zijn wij niet bang. Voor 4 personen bak je 4 uien, in hele dunne ringen, zacht en bruin. Je schilt 1 kg aardappelen en raspt die tot je rosti hebt. Wat zeg je? Je zou inderdaad ook kant en klare rosti (naturel) kunnen kopen en die een beetje kunnen laten ontdooien. Rasp je ze zelf zet ze dan wel even in koud water. Oven op 200 graden en een schaal invetten. Nu komt het: Om en om in de ovenschaal, laagje aardappel, laagje gebakken uien paar reepjes ansjovis, beetje zwarte peper. Ik giet ook de olie uit het blikje ansjovis er nog overheen. Eindigen met een laagje aardappel. Verhit ondertussen 300 ml room met knoflook uit de knijper en giet die over de aardappels. Laagje kaas als laatste en 45 minuten in de oven. Heerlijk !

 

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Zweudse peteutoos”

  1. en daar kom je nu mee? Mijn mosselen moeten morgen doorgaan , maar dit dit lijkt me ook lekker. En op weg naar de herfst als je het mij vraagt

  2. Herfst. Jaaaaa. Pompoensoep in aantocht.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*