Banaan of kiwi?

Banaan of kiwi?

Het is een simpele vraag. Banaan of kiwi? Nou, doe maar allebei. Lekker en gezond. Maar zo werkt het niet. Je moet kiezen tussen een banaan of een kiwi. We hebben het dan over een maagverkleining. Wie een (mini)gastric bypass krijgt wordt wakker uit de operatie met een maag zo groot als een kiwi. Wie een gastric sleeve krijgt eindigt met een maag in de vorm van een banaan.

Willeke van den Heuvel onderging een gastric bypass in maart 2018. Voor en na de operatie merkte zij dat ze veel vragen had waar geen goed antwoord op te vinden was. Natuurlijk staat het internet vol met informatie maar je weet niet of die van een deskundige komt. Dat is niet altijd even duidelijk. Daarom besloot ze zelf op onderzoek uit te gaan en een boek te schrijven met de titel Banaan of kiwi? Willeke sprak met chirurgen, diëtisten, psychologen en interviewde een aantal mensen die de operatie achter de rug hebben.

Daarnaast verzamelde ze gedegen informatie en cijfers en is eerlijk als het gaat om complicaties en nare ervaringen. Want al zijn dat er nog zo weinig, ze zijn er wel. Gelukkig gaat het in het overgrote deel van de gevallen goed en zeggen heel veel mensen dat ze het jaren eerder hadden moeten doen.

Wie denkt aan een maagverkleining wil zoveel mogelijk informatie. Maar ook hulpverleners, artsen en diëtisten zouden er goed aan doen om dit boek te lezen. En ook de mensen uit de omgeving van de persoon die de stap wil zetten. Informeer je en zorg dat je niet voor verrassingen komt te staan. Zoals jullie weten zit ik zelf in het traject en krijg een kiwi (operatie waarschijnlijk eind oktober) en ik heb het boek nu al drie keer gelezen. Het geeft me steun en vooral rust. En vooral veel nuttige informatie.

Hulde aan Willeke van den Heuvel voor dit uitstekende boek waar veel mensen erg blij mee zullen zijn.
Op Bol.com staat een uitgebreid inkijkexemplaar waar je een goed beeld krijgt wat je mag verwachten van dit boek.

Meer informatie over het boek op de website Banaan of kiwi en wie naast het boek nog meer informatie zoekt kan vast beginnen met lezen op de website Maagverkleining.

Published by

2 thoughts on “Banaan of kiwi?

    1. Dank! De operatie is inmiddels zeven weken geleden en het gaat heel erg goed. Geen complicaties of andere narigheid en ik was heel snel weer opgeknapt. De eerste acht kilo zijn eraf. Het gaat niet snel mar prima zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *