Als je niet zo’n ding hebt waarmee je van die hele dunne sliertjes kunt snijden dan gebruik je de kaasschaaf.
Neem twee courgettes en schaaf de buitenkant eraf. Snij die repen vervolgens in zo dun mogelijke sliertjes.
Fruit twee fijngesneden uien met twee knoflooktenen (ja, ook fijnsnijden) in wat olie. Als ze mooi glazig zijn doe je er de rest van de courgette in blokjes bij en smoor het geheel 5 minuutjes. Doe er dan een liter groentebouillon bij en kook de hele zwik tot alles goed gaar is. Dat zal 15 minuutjes later zeker het geval zijn. Vervolgens doe je er een hele bos (je weet wel, zo’n pot) bacilicum in. Hak het geheel in drie of vier stukken. Hoeft niet fijngehakt want daarna zet je er de staafmixer in of doe je de soep in de blender.
Niet meer koken nu want dan blijft de basilicum fijn op smaak. De sliertjes courgette heb je ondertussen een minuutje in kokend water geblancheerd en uitgelekt in een vergiet.
Soep in de borden, dotje crème fraîche erin en wat courgettesliertjes erop.
Mooi soepje als je gasten hebt en die krijgen we binnenkort dus wat wil een mens nog meer?
oh, wat lekker……
Dat klinkt heel erg lekker… dat moesten we maar eens gaan maken binnenkort 🙂
de eenvoud en de ingredienten samen zijn het waard om bij te zwijmelen. morgen kook t een vriend van me nog Indonesisch wat ook geen straf is maar daarna..
Deze soep hebben ook wij met pasen gegeten en hij was erg lekker! Dank voor het recept. Dit gaan we zeker nog eens maken!
Inderdaad waanzinnig lekker, en echt heel eenvoudig te maken!