Broodkruimels

Broodkruimels

Er kan vandaag geen sprake zijn van een recept want veel te druk met van alles en nog wat. Zelfs koken komt er niet van. Maar wel een tip. En wel over broodkruimels.
Je weet wel, brood roosteren en fijnmalen. Broodkruimels kun je mengen met kruiden zoals rozemarijn of tijm. Of met hele dunne sliertjes citroenschil (ragfijn gesneden).
Met peper en zout of met parmezaan. Heel lekker om vis mee te bestrooien voor je het in de oven schuift. Of kip! Kleine stukjes in de gekruide broodkruimels rollen en op de bakplaat onder de gril.
Heerlijk! Maar ook om een krokant korstje te maken op een ovenschotel.
Maar wie maakt er nou broodkruimels voor één keer? Voor dat ene gerecht of die ene schotel? Niet doen! Als je broodkruimels maakt dan gelijk een heleboel. Met kruiden, met kaas. Wat je wilt.
En vervolgens in zakjes invriezen. Ontdooien is nooit nodig. Je haalt uit de vriezer wat je nodig hebt en doet de rest weer terug. Altijd zonder moeite vis, kip of ovenschotel een krokant korstje.

Published by

5 thoughts on “Broodkruimels

  1. Uitstekende tip! Zou je misschien uit kunnen leggen hoe je een snee brood zo mooi en fijn gemalen krijgt als op het plaatje? Het lijkt wel een gemalen beschuitje!

  2. @Marius. Met een keukenmachine. En zorgen dat het brood door en door droog is. Of inderdaad beschuit gebruiken.

  3. Broodkruimels worden inderdaad maar weinig gebruikt, in ieder geval door mij. Klein verbeterpuntje. Mocht je trouwens een keer geen zin hebben om te koken, kijk dan eens op http://www.kortingstafel.nl. Leuke restaurants en ook nog eens goed voor je portemonnee, je hebt alleen een accountje nodig!

  4. Je kan je brood ook drogen door het een half uurtje op 130° in de oven te leggen. Ik maal het fijn met de hakker van mijn mixer en doe het dan door een zeef. De grote brokjes gaan nog eens in de hakker tot je fijn paneermeel overhoudt.

    Als je het nog niet mengt met kaas of verse kruiden, kan je het volgens mij ook gewoon op een droge donkere plaats bewaren. Het bewaart net zo goed als paneermeel van de winkel, dus invriezen is niet eens nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *