Citroenroom

Foto: Bea

Een hele fijne combinatie dit. Doe je ook nog eens iets met de fles Vodka die je met de feestdagen hebt aangeschaft en die nu staat te verstoffen in de kast.
Met deze limoen/citroen/vodkaroom kun je alle kanten op. In een mooi wijnglas met nog wat dunne reepjes citroen/limoenschil erop is het een fijn dessert na een zware (pittige Aziatische) maaltijd.
Een schep over een plakje cake doet wonderen voor het humeur. Of een trifle mee maken. Plakje cake, wat druppels vodka, schepje room, plakje cake, wat druppels vodka, schepje room en dan een paar uurtjes in de koelkast.
Je zou zeggen dat het uitermate geschikt is voor de warme zomerdagen maar door de room en de vodka mag het er ook in de winter zijn. Alhoewel de hoeveelheid vodka te verwaarlozen is maar het geeft net dat extra beetje pit.

Voor vier personen (ha ha!):
Het sap van een citroen mengen met het sap van een halve limoen, een eetlepel vodka en vier eetlepels suiker. Roeren tot de suiker helemaal is opgelost.
Doe er dan 300 ml room bij en klop tot je mooie slagroom hebt. In mooie glazen doen en garneren met wat reepjes schil in beide kleuren. Een half uurtje in de koelkast voor het serveren.

Het hoeft niet echt zo stevig te zijn dat je lepel er rechtop in blijft staan. Integendeel. Maar als je het steviger wilt dan kun je een deel van de room vervangen door crème fraîche. Wil je het minder slagromerig dan kun je de room vervangen door mascarpone of zelfs dikke Griekse yoghurt. Of een mengsel van alles.
En als het te stevig is kun je het altijd nog verdunnen met nog een scheutje vodka.

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *