Eeterij en Muziekcafé De Iep in Ypenburg

deiep

Maandagavond ergens een hapje gaan eten. Je moet het eigenlijk niet willen. En omdat inderdaad heel weinig mensen dat willen is de horeca massaal gesloten op die dag.
Op een enkeling na. Is het verstandig om op maandag open te zijn? Misschien niet. Misschien kun je je zaak op zo’n dag maar beter sluiten. Want soms is wel open zijn nog erger dan gesloten zijn.
Luister en huiver.

Op een mooie maandagavond besloten wij om eens een kijkje te gaan nemen bij Eeterij en Muziekcafé De Iep in Ypenburg.
De website doet vermoeden (en zegt dat ook letterlijk) dat het hier een gezellig, modern EETcafé betreft. Sterker nog, men heeft het over een ‘no nonsens’ concept waar je LEKKER KUNT ETEN voor een zeer betaalbare prijs.
Lunch en diner in een ongedwongen sfeer en dat ook nog 7 dagen per week.
Bij onze binnenkomst zaten er drie mensen aan een hoge tafel direct naast de deur en één meneer aan de bar. Een jonge dame liep in het gezellige, moderne EETcafé te bellen. Ze ging netjes voor ons opzij zodat wij aan een tafel konden plaatsnemen.
Toen ze uitgebeld was nam ze plaats bij de drie mensen aan de hoge tafel. Na een minuut of 10 (kwartiertje) werd de jonge dame door haar tafelgezelschap attent gemaakt op het feit dat wij nog altijd niets besteld hadden.
Fluks spoedde zij zich in onze richting met de verontschuldigende woorden: “Ik had jullie niet gezien (UH????) en ik zat gezellig met mijn familie te praten.”
Wij vroegen de dame in kwestie of wij een hapje konden eten. En nu komt het. Let op. Dit kan dus zomaar gebeuren in een gezellig en modern EETcafé.
Zit je stevig? Hou je vast.

“Nee, dat kan niet want de boodschappen zijn niet bezorgd.”

Als het niet zo triest was dan zou je er heel hard om kunnen lachen.
Natuurlijk gaan we dit niet nog een keer proberen. Ook niet op een andere avond. Want er is nog een klein puntje dat je de eetlust doet vergaan in dit EETcafé.
Er mag blijkbaar gerookt worden. Asbak op de bar en de rooklucht was overduidelijk aanwezig. In een drinkcafé zul je mij daar niet over horen. Maar in een EETcafé?
Is er dan helemaal niks positiefs te melden over dit “gezellige, moderne EETcafé”? Jawel. Er is een tramhalte voor de deur en die brengt je in een kwartiertje naar Chinatown alwaar je heerlijk kunt eten.
Ook op maandagavond.

Published by

6 thoughts on “Eeterij en Muziekcafé De Iep in Ypenburg

 1. Daarom ben ik en liefhebber van deze site. Ook ik hou ervan om negatieve belevenissen op een humoristische manier te verwerken. Goed en leuk.

 2. Geestig….een gewaarschuwd mens telt voor 2. Je zou het haast zelf uitproberen!!!
  Graag (nog) vaker zulke heerlijke verhalen, hier kan ik weer een paar uur op teren. Supersite.

 3. heerlijk, zo’n vilein stukje. Denk dat het het EETcafe wel pijn doet!

  Topper!
  (nee, niet het restaurant…)

 4. Laat ze het maar fiks voelen daar bij het Moderne EETcafé. Het zou toch werkelijk niet moeten mogen. Ik ben zelf ook een kritisch beoordelaar. Niet goed, is niet goed. Punt. Uit. En roken is echt een dooddoener. Foei,foei,foei

 5. Samen met familie en vrienden na een gezellig middagje borrelen waren wij op zoek naar een snelle hap in de buurt. In de Iep zat waarschijnlijk hetzelfde clubje figuren naast de deur aan een hoge tafel te roken. Spareribs konden nog wel worden gegeten, maar de ober wist alleen niet op welke dag van de maand. Die dag in ieder geval niet, de kok was al naar huis.
  Wel was er een ruime keuze in bolletjes met beleg, helaas maar tot 17.00 uur (zie website). De tram naar Chinatown hebben we niet genomen, maar gecrasht bij Lins, 150 meter verderop.
  Altijd plaats, all you can eat & drink en een vlotte vriendelijke bediening.

 6. Muziek en eetcafé de Iep is eind 2014 verandert van eigenaar en personeel en is sindsdien zeer de moeite waard !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*