Fairtrade kruiden

Kruiden van Fairtrade

Soms schrijf ik weleens over producten op verzoek van de producent. Dan krijg je een leuk pakketje om iets uit te proberen. Maar dat is niet altijd het geval. Soms ben ik gewoon erg enthousiast over iets en vind ik dat jullie het ook allemaal moeten weten.
Zo ben ik een fan van Fairtrade en dan niet speciaal omdat het je een goed gevoel geeft om daar iets van te kopen maar vooral om de kwaliteit.
Ja, ze hebben ontzettend leuke hebbedingetjes voor in huis maar aangezien er al voldoende te verhuizen is doen we dat maar even niet.
Nee, dan de kruiden. Dat is pas lekker. Goed en sterk van smaak. Als er Chili op staat dan zul je dat weten ook. Om van de knoflook maar helemaal niet te spreken. In de supermarkt hebben ze niet alle smaken. Althans, niet bij mijn supermarkt.
Maar ik heb het grote geluk een Wereldwinkel op de hoek te hebben. En daar is volop keus in alles van Fairtrade. Mijn favoriete kruiden zijn de pepermix met peper, sinaasappel, citroen, knoflook en zeezout. De zongedroogde tomaat mix (zonder zout!). De Harissa mix (hot!) en de zeezout met Chili (hot!).
Alle kruiden zitten in potjes met een maalmolentje. Dat is wel even slikken want ze zijn niet navulbaar dus je moet steeds een heel nieuw potje kopen. Waarschijnlijk zal dat wel niet anders kunnen.
Toch zou ik het liefst een navulbare molen hebben. Een gewone peper- of zoutmolen is hier niet voor geschikt. Nou ja, misschien komt dat nog.
Op naar de Wereldwinkel of kijk in je supermarkt. Heel lekker. Niet alleen op warme gerechten. Ook een boterham met kaas/tomaat/komkommer/ei etc. fleurt hier erg van op.

Published by

3 thoughts on “Fairtrade kruiden

  1. he, die kruiden heb ik nog niet eerder gezien. Het lijkt me wel. Hier in Nieuwegein is de wereldwinkel ook niet ver. Die Africa peper heeft al twee aanbevelingen. Dus die eerst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *