Hoe vaak zet je een voorafje op tafel als je gewoon met z’n tweetjes bent? De meeste mensen niet zo vaak en toch is dat jammer. Een piepklein voorafje is zo gemaakt en tovert een gewone maaltijd om in een gezellig etentje voor twee. Voor het voorafje van vandaag heb je grote champignons nodig. De zogenaamde portobello’s die tegenwoordig bij iedere goed gesorteerde supermarkt en zeker bij een groenteboer normaal verkrijgbaar zijn. Voor het gemak geef ik hier het recept voor vier personen. Vier portobello’s dus. Vul de hoeden met 100 gram gorgonzola, 25 gram grofgehakte walnoten, een paar sprietjes tijm en een aantal piepkleine blokjes boter. Je kunt ze tot hier al een aantal uren vooraf maken en in de koelkast zetten. Handig als er gasten zijn. Gevulde portobello’s op de bakplaat en 10 minuten op 200 graden in de oven. Serveren op een bordje met gemengde salade en wat dressing. Maar ook eens doen als je samen bent hoor !
nu weet ik wat ik onze vrienden kan voorzetten die volgende week zaterdag komen eten, ik was niet op zoek naar een klein, maar leuk voorafje!!
Dank!
oh, en portobello’s zijn zo lekker!
Klinkt me heel smakelijk in de oren!!
Portobello met geitenkaas en balsamicodressing is ook erg lekker!!!
Leuk receptje, Cornette, en met de vulling kun je naar hartelust variëren.
Heerlijk die portobello`s, leuke variatie is deze je eet je vingers erbijop, zelfs mijn kinderen vonden het heerlijk: gladde kant insmeren met olijfolie, in ovenschaal leggen de steeltjes eraf gesneden. in de kom truffelolie of pesto sprenkelen. zeezout en peper, uiring erop (rood), plak mozarella, blaadje basilicum schijf tomaat, zout en peper en gehakte basilicum en wat druppels olijfolie. 1o min onder de grill of in de oven op 200 graden. Verrukkelijk als voorgerecht maar ook lekker bij tagiatelli met roomsaus. Bon apetit
Ik heb vandaag voor het eerst Portobello’s gekocht en kan niet wachten om ze te bereiden, het lijkt me heerlijk!
Die gevulde portobello’s met gorgonzola waren een groot succes op de eetclub waarvoor ik een poosje geleden heb gekookt! Vanavond ga ik ze maken voor ons tweetjes, met een soep van paddestoelen erbij, heb er zin in!!!
In 1 woord heerlijk, ook met blauwe kaas erg lekker, maalt het iets pittiger !
Ze staan klaar om de oven in te schuiven.
Vandaag gekocht in Slowakije. Ik breng het morgen op de Slowaakse tafel. Ziet er lekker uit.
Heerlijk inderdaad, maar niet alleen als voorgerecht!
Met bijvoorbeeld roergebakken wilde spinazie en saffraanrijst doe ik mijn vega-vrienden
een groot plezier!!!
Mijn knaller vul ik met geitenkaas, port en veel verse basilicum.
vanavond: Porto Bello’s gevuld met verse geitenkaas, druppels honing, pijnboompitten, onder de grill. Geserveerd op een bedje van veldsla, met tikkeltje dressing, met honing. Dat wordt smullen!
heerlijk
ben geen wijsneus maar probeer is porto met gerookte zalm
Worden de portobello’s wel gaar als je ze 10 min in de oven of onder de grill zet?
Het gerecht is zalig maar ik laat ze minstens 20 minuten in de oven op 180 graden.
Je kunt van geitenkaas met kleine stukjes uitgebakken spek, minuscule stukjes paprika en gemberbolletjes stukjes met wat sap de portobello vullen 20 minuten op 180 graden opwarmen en de laatste 5 minuten grillen, jam,jam.
En vandaag, 27 december 2010, maak ik het lekker weer als tussen tussengerecht tussen de oh, shame on us, oesters en coquilles st. jacques. Heerlijk, 3e kerstdag eten.
Heerlijk. Om je vingers er bij op te eten. Ik heb ook nog een suggestie. Laat de Portobello
5 minuten in de kippenbouillon garen en dan 10 minuten op 200 graden gevuld in de oven.
Dankje ik lig al weken op de IC bij het Broeder Ludovicushospitaal in Geldermalse… was wel lekker!
Heb ze vandaag gegeten,was goed gelukt.
Was te veel heb er 2 over.
Kan ik die morgen opwarmen
Of niet?????
Weet iemand dat?
@R’s. Waarschijnlijk is mijn reactie aan de te late kant. Maar ik zou een klaargemaakte paddenstoel niet zo snel opwarmen. Volgende keer de andere twee pas de volgende dag maken.
@Rs en Culinette: overgebleven klaargemaakte portobello’s zou ik in stukken snijden.
Beetje olijfolie verwarmen met een knoflookteen, knoflook verwijderen voordat het bruin wordt en de portobello’s (incl. alles wat er al op zat van de vorige dag) even opbakken met wat peterselie en enkele druppels citoensap. Vervolgens door een beetje verse pasta scheppen.