Kip met limoen, kokos en curry

Kies met zorg de Thaise curry pasta want je hebt namelijk curry en curry en je loopt het risico een hele, hele hete curry tegen te komen. Kan ook weleens lekker zijn maar dat is niet altijd de bedoeling. De hier gebruikte rode Thai Kitchen Curry (dat is een merk) is helemaal niet zo heet en heerlijk in dit gerecht.

Snij kipfilets in repen. Ik neem 1 kipfilet per persoon. Laten we eens uitgaan van 4 kipfilets. Meng die met 1 of 1,5 (naar smaak) eetlepels rode Thai Curry en laat minstens een kwartier staan.
Roerbak daarna de kiprepen tot ze gekleurd zijn en doe er dan het volgende bij: 3 eetlepels (riet)suiker, 4 djeroek peroetblaadjes, beetje geraspte limoenschil, een eetlepel Nam Pla (vissaus) en 250 ml kokosroom.
Laat 20 minuutjes sudderen en op het laatst doe je er 2 eetlepels rijstazijn (witte wijnazijn mag ook) en 3 eetlepels kokosrasp door. Eventueel voor de liefhebbers heel fijngesneden rode pepers erover.
Het is milder dan je denkt en heerlijk van smaak.

De Thai Kitchen Curry kun je niet erg lang bewaren in de koelkast. Alhoewel het altijd langer goed blijft dan er op het potje staat. Maar het is ook heel fijn om een rode pastasaus iets pittiger te maken of b.v. karbonade mee in te smeren. En ik ken iemand die het heel dun op brood smeert en dan met kaas en gekookt ei erop.
En denk je dat je er niet zo heel veel gebruik van gaat maken? Invriezen en hier zie je hoe je dat doet.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *