Kippendijen met olijven, paprika en citroen uit de oven

Er is veel goed aan dit gerecht. Dat heb je weleens. Dat er veel goed is aan een gerecht. Ten eerste ziet het er kleurig en smakelijk uit. Ten tweede is het makkelijk te maken. Maar het belangrijkste is het derde punt. Punt drie is namelijk dat je het een hele tijd van tevoren kunt maken. En dat is, zeker als je eters krijgt, verdraaide handig. Je kunt het de avond ervoor maken of in de ochtend. Om de smaken goed in te laten trekken moet het minimaal een uur staan maar heus, wat langer is nog beter.

Wij maakten het voor twee personen. Neem twee kippendijen, snij die hier en daar in, maal er peper en zout over en leg ze in een ovenschaal. Vervolgens mixen we een klein kopje witte wijn (of bouillon) met de rasp van een kwart citroen, 2 knoflooktenen uit de knijper, een scheutje olijfolie, wat verse tijm (of gedroogd) en wat balsamico azijn maar een andere zachte azijn mag ook. Hou je veel van citroen dan knijp je nog wat sap erbij in de marinade. Giet dit over de kip en draai die een paar keer om in de marinade. Leg er wat laurierblad bij. Afdekken met plasticfolie en in de koelkast zetten.

Vervolgens snijden we een halve grote rode paprika in grove stukken alsmede een kleine rode ui. Doe dat over de kip. Doe er dan wat groene olijven tussen. Zwarte mag ook als je dat lekkerder vindt. Als dit klaarstaat dan kun je dat op het laatste moment doen. De oven gaat op 220 graden en daar mag de kipschotel zo’n 25/30 minuten in.

Heerlijk met sperziebonen en gebakken aardappelen. En een glas van de witte wijn die door de marinade ging.

Published by

2 thoughts on “Kippendijen met olijven, paprika en citroen uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *