Koffietoetje met koffiesiroop

Koffiepudding met koffiesiroop

Heel makkelijk en met veel mogelijkheden. Toppertje (vreselijk woord) voor de feestdagen. Week 4 witte gelatineblaadjes in koud water tot ze zacht zijn. Doe 200 ml mascarpone met 75 ml crème fraîche en 2 volle eetlepels suiker in een pannetje en verwarm dat. Niet koken! Knijp de gelatine uit en roer dat door de warme room/suiker tot het is opgelost. Roer er dan 300 ml hele sterke, zwarte koude koffie door. Schenk in mooie glazen en zet het in de koelkast. Gewoon vergeten tot de volgende dag.
Dan maak je koffiesiroop. Doe 200 ml zwarte koffie in een pannetje samen met 200 gram (donkere) basterdsuiker. Laten pruttelen tot de suiker is opgelost. Van het vuur af een glaasje koffielikeur (of Grand Marnier) erdoor en helemaal af laten koelen anders smelt het toetje. Die siroop giet je op het laatste moment over de koffietoetjes.
Variatie: klop de overgebleven mascarpone met de crème fraîche en wat suiker tot het lekker dik is en doe dat over de koffietoetjes. Geef de siroop er dan los bij in een kannetje.
Of maak de helft en doe het in kleine borrelglaasjes (makkelijk vullen met een trechtertje) als onderdeel van een grand dessert of toetjesbuffet.

Note aan zelf: Volgende keer niet allemaal zelf opeten.

Published by

3 thoughts on “Koffietoetje met koffiesiroop

  1. ondertussen verlang ik erg naar een wok to go recept van jouw hand. de echt wok to go is niet erg lekker dus vandaar.
    ik drink alleen thee en wijn;-
    karin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *