We krijgen nog een paar prachtige nazomerdagen en de BBQ kan nog een keer dienst doen. Snel nog wat zomerse gerechten op het menu zetten om dat zomergevoel nog wat vast te houden.
Dat lukt heel goed met koude komkommersoep. Schil een grote komkommer, halveer die en haal de zaadjes eruit. Dat gaat heel makkelijk met een theelepel.
Rasp hem grof en knikker de komkommerrasp in een vergiet. Beetje zout erover en half uurtje uit laten lekken. Goed afspoelen en stevig uitdrukken zodat er zo weinig mogelijk vocht in blijft zitten.
Dat doen we vervolgens in de blender (staafmixer, ook goed) en pureren dat samen met 3 dl dikke griekse yoghurt, 1 teentje knoflook, 5/6 dl groente- of kippenbouillon, 4 el basilicumblaadjes en 2 el muntblaadjes. Maak op smaak met wat peper en zout en wat citroen (of limoen) sap.
Laat minimaal 2 uur in de koelkast staan. Serveren met nog een muntblaadje en een schijfje citroen.
De zomer is weer even helemaal terug.
Foto en recept: Bea Ooms
Ha mooi, jou heb ik ook weer gevonden! Ziet er mooi uit allemaal. Ben je veel kwijt?
@Carla. Was je mij kwijt? Ik ben nooit weggeweest. Alleen een nieuwe uitstraling. Ik ga jou snel weer bij de linken zetten.
ik doe met een uitgepelde komkommer weer wat anders.
in een bakje en daar dan wat suiker doorheen. oh en een bekertje zure room.
dit is heerlijk snoepen naast een vis of vleesgerecht.
karin